archív aktualít rok 2015

LIGNA 2015: Je na co se těšit!

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

LIGNA Preview15 1mMinulý týden ve čtvrtek 29.1.2015 se na výstavišti Deutsche Messe v Hannoveru uskutečnila mezinárodní tisková konference. Zástupcům odborných médií na ní byl v předpremiéře představen letošní veletrh pro lesnictví a dřevozpracující průmysl LIGNA, který se na výstavišti v Hannoveru uskuteční v termínu 11. – 15. 5. 2015.

Tiskové konference se zúčastnilo 80 novinářů z 25 zemí. Vedle evropských zemí, včetně Ruska, Běloruska a Ukrajiny, také ze Spojených států, Kanady, Brazílie, Austrálie, Indie nebo Singapuru. Své zastoupení zde měl také Dřevařský magazín, který je oficiálním mediálním partnerem veletrhu LIGNA.

Co do počtu vystavovatelů a obsazené plochy by letošní veletrh měl být zhruba srovnatelný s tím předloňským. Podle pořadatelů ale představí celou řadu novinek, takže prý je na co se těšit!

Koncepci a obsah Ligny 2015 v úvodním příspěvku odprezentoval Dr. Jochen Köckler, člen představenstva Deutsche Messe AG. Zdůraznil, že LIGNA je světově nejdůležitější místo setkání pro dřevozpracující průmysl.

LIGNA Preview15 2m„LIGNA je absolutní nutností, pokud chcete mít přehled o nejnovějším vývoji a pokroku v oblasti automatizace a digitalizace v dřevařském průmyslu. Přežití v dnešním konkurenčním prostředí patří těm, kteří zvládnou nejnovější strategie, systémy a řešení,“ uvedl Dr. Köckler s tím, že na letošní Ligně se se svými inovacemi bude docela dost firem prezentovat poprvé. Budou mezi nimi poskytovatelé řešení pro truhláře, výrobci strojů pro nábytkářský průmysl, odborníci na výrobní automatizaci i dodavatelé technologií pro zpracování masivního dřeva a pro pilařské provozy. „Tito nováčci a fakt, že někteří z našich pravidelných vystavovatelů výrazně zvýšili svoji rezervovanou plochu, je dobrým znamením pro Lignu 2015,“ dodal Köckler.

Několik základních údajů

Pozici Ligny jako světového lídra v oblasti lesnictví a dřevozpracujícího průmyslu potvrzuje nejen široký zájem světových odborných médií, ale také pravidelně silné zastoupení zahraničních návštěvníků, kteří tvoří více než třetinu všech příchozích. Zhruba 71 % návštěvníků pochází z Evropy, 14 % z Ameriky a 9 % z Asie. Afrika a Austrálie se podílí na návštěvnosti po 3 % (podle předloňských ukazatelů).

Organizátoři předpokládají účast více než 1500 vystavovatelů na cca 120 000 m2 výstavní plochy. Tradičně největší zastoupení budou mít německé firmy, dále by měly následovat Itálie, Rakousko, Čína, Švédsko, Taiwan, Švýcarsko, Turecko, Francie, Španělsko a USA.

K hlavním tématům letošní Ligny budou patřit:

  • Integrovaná výroba v nábytkářském průmyslu – integrovaná výroba pro hromadnou a zakázkovou produkci
  • Zpracování plastů, kompozitů a dalších materiálů – multi-materiálové obráběcí systémy, univerzálnost dřevoobráběcích strojů a technologií při obrábění alternativních moderních materiálů
  • Dřevařský summit – inteligentní integrovaná platforma zaměřená hlavně na lesnické stroje a technologie pro prvotní zpracování dřeva, zahrnující výstavní plochu, prostor pro nabídku a dialog

Podrobnější informace z tiskové konference i o připravovaných konkrétních novinkách některých firem, které budou na Ligně prezentovány, přineseme v následujících vydáních DM a na portálu www.drevmag.com.

Rezervujte si již nyní volné vstupenky na Lignu!

Veletrh bude otevřen od pondělí 11.5. do pátku 15.5., a to od 9:00 do 18:00. Jednodenní vstupenka zakoupená na pokladně bude stát 25 eur, vstupenka na celou dobu konání akce 39 eur. V rámci partnerství s veletrhem INTERZUM v Kolíně nad Rýnem bude platná na oba veletrhy. Dřevařský magazín v rámci mediálního partnerství bude mít k dispozici omezené množství čestných vstupenek pro své čtenáře. Vstupenku si zájemci mohou již nyní zarezervovat prostřednictvím e-mailu: cz@drevmag.com.

Foto: Radomír Čapka

LIGNA Preview15 3V

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina