archív aktualít rok 2014

Firma roku v Moravskoslezském kraji vyrábí varhany

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

RIEGER-KLOSSFirmou roku v Moravskoslezském kraji byla 16. října vyhlášena společnost RIEGER-KLOSS ORGELBAU z Krnova. Uspěla v silné konkurenci 311 firem Moravskoslezského regionu. Spolu se dvěma živnostníky z dalších krajů se tak stala třetím celostátním finalistou z našeho odvětví.

Společnost se zabývá výrobou, rekonstrukcí a opravami píšťalových varhan. Každý její výrobek je originál a ve firmě striktně dbají na kvalitu svých produktů. Za svůj největší úspěch považuje udržení tradice výroby varhan, která se v Krnově drží od roku 1873, kdy firma vznikla.

Kromě varhan se ale firma zabývá i dalšími činnostmi. Vyrábí nábytek a realizuje také stavbu různých dřevěných staveb.

„Tato společnost má 140letou tradici, její značka je celosvětově uznávaná. Po privatizaci se potýkala s nezájmem pokračovat dál v této rodinné tradici. Nicméně, nakonec se její majitelé k výrobě vrátili. V tuto chvíli vyváží do několika zemí světa. I když se potýkají s problémy typu netransparentní výběrové řízení, stále se snaží svoje produkty nabízet. Zdokonalují se v kvalitě, využívají k práci CNC obráběcí stroje, čímž se jejich výroba zrychlila a zpřesnila,“ popsala klady vítězné firmy Ivana Štrajtová, regionální manažerka společnosti Vodafone.

Foto: RIEGER-KLOSS

 

Související články:

V soutěži o titul Živnostník roku máme první dva finalisty

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina