archív aktualít rok 2014

České firmy stále více naráží na čínské podvodníky

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Cina byznysAsociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) zveřejnila informaci, že eviduje stížnosti tuzemských výrobních firem na podvodné jednání některých čínských dodavatelů.

Podle těchto informací čínský producent, nabízející tuzemským firmám materiál, nejdříve vyláká z našich odběratelů zálohu ve výši desítek procent, dodávka řádně proběhne, nicméně jedná se o úplně jiné, nehodnotné zboží.

Předseda AMSP ČR Karel Havlíček o problému jednal s velvyslankyní Čínské lidové republiky, paní Ma Keqing a dohodli se, že Asociace se stane sběrným a kontaktním místem všech stížností našich firem týkajících se podobných případů, přičemž bude v pravidelných intervalech předávat čínské straně podněty na konkrétní firmy pro zahájení úkonů v ČLR. Současně bude AMSP ČR monitorovat opatření, které čínská strana učiní, a to na každý konkrétní případ. Čínská velvyslankyně velmi ochotně přislíbila osobní součinnost.

Firmy mohou směřovat případné stížnosti na e-mail sekretariátu Asociace: amsp@amsp.cz, přičemž budou průběžně informováni, jak se jejich záležitost vyvíjí. Karel Havlíček k tomu mj. dodává: „Je nezbytné, aby se při jakékoliv platbě předem neznámé firmě tuzemský odběratel zajistil buď bankovními instrumenty nebo alespoň, aby si nechal zaslat dodavatelem referenční list evropských obchodních partnerů, u kterých si může ověřit jejich serióznost. Pokud mu čínská strana odmítne podobnou součinnost, neměl by přistoupit na jakoukoliv formu předběžné platby.“

Zdroj: AMSP ČR

Ilustrační foto

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina