archív aktualít rok 2014

Pán Koberec nelieta. Buď leží na zemi alebo tvorí kreslo

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pan Koberec 1mOriginálny nábytok pre deti vymýšľa skupina piatich mladých Slovákov. Ani jeden z nich ešte nemá 30 rokov. Startupová firma vyvinula pozoruhodný exponát Pán Koberec. Premiéru mal na veľtrhu Nábytok a bývanie 2014 v Nitre. Pestrofarebný koberec na podlahe slúži deťom na hranie a vzápätí ho rodičia môžu zložiť do formy kresla aby mohli na ňom sedieť.

Dizajnové riešenia vymýšľa päť nadšencov vo voľnom čase popri štúdiu alebo práci. Firmu Villo založili pred rokom. Tvorí ju Števo Starinský, Zuzka Krnáčová, Soňa Otiepková, Andrej Coplák a Mirka Kubaská. Stihli už získať Cenu primátora Bratislavy za podnikateľský nápad roka 2013. Nikto z nich by sa sám nepresadil. Úspech získavajú skvelým dopĺňaním a spájaním nápadov – ako Pán Koberec. Tvorivú dielňu majú v areáli bratislavskej Cvernovky, kde je viacero podobných tvorivých umeleckých skupín.

Pan Koberec 2mŠpičkovým výrobkom je Pán Koberec, ktorý vymyslela dizajnérka Soňa Otiepková. Unikát na Slovensku a v Európe si dala patentovať. Kobercový výplet sa spája do želateľného tvaru ako háčkovaná retiazka technológiou skladania častíc. Nie je potrebné žiadne lepidlo ani spojovací materiál. Posledný kúsok je spojený iba rozopínateľným úchytom. Koberec novú funkciu získa prenesením z podlahy do formy sedačky z dreva, kovu, plastu. Je to iba niekoľko minútový prerod. Výrobok je vhodný pre deti, bezpečný, šetrný k prírode.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina