archív aktualít rok 2014

KČN pro rok 2014 převzal odbornou gesci nad veletrhem MOBITEX 2014

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

KCNnaMOBITEX mKlastr českých nábytkářů (KČN) se ve dnech 23. – 26.4.2014 účastnil mezinárodního veletrhu nábytku a interiérového designu MOBITEX v Brně, kde ve společné expozici prezentoval kvalitní a zajímavý design výrobků svých členů.

Návštěvníci se mohli seznámit s produkty členů KČN, které vznikaly na základě výsledků společných projektů KČN realizovaných v rámci programu OPPI–SPOLUPRÁCE KLASTRY. Na stánku své exponáty a své portfolio výrobků vystavovali a prezentovali tito členové KČN: AKSAMITE spol. s r.o., drevotvar.com družstvo, Dřevojas, výrobní družstvo, Dřevozpracující družstvo, INT s.r.o., GERBRICH s.r.o., KNK CZ výrobně spotřební družstvo, M-KUPR s.r.o., Mendelova univerzita v Brně, NADOP – VÝROBA NÁBYTKU a. s., Textilní zkušební ústav, s.p.

Projekt aktivní prezentace nábytkářů, založený na rozsáhlé komunikaci s veřejností i odborníky navštěvujícími MOBITEX se v průběhu minulého ročníku osvědčil a KČN v tomto nastaveném trendu pokračoval i v letošním ročníku MOBITEX a ve spolupráci s BVV tuto spolupráci rozšířil a realizoval následující aktivity:

  • Veřejné zasedání řídícího týmu Klastru českých nábytkářů. V rámci veřejného zasedání řídícího týmu KČN byl představen nový projekt ČESKÝ NÁBYTEK, kterého je KČN partnerem.
  • Besedy:
    Kdo má židli bydlí – beseda s Janem Vackem
    Design a jeho perspektivy – beseda se zástupci vystavujících škol
    Design.S – prezentace nové studentské soutěže
    Národní centrum nábytkového designu – představení nově vzniklé společnosti na podporu nábytkové tvorby
  • ve studentské sekci Grand Prix MOBITEX dotované částkou z prostředků KČN ve výši 10.000 Kč,
  • Poradenské centrum KČN na stánku klastru vedené odborníky z KČN a jeho vystavujících členů, zaměřené na správný výběr kvalitního nábytku a na představení českých výrobců nábytku.

Ceny KČN na Mobitexu:

KČN udělil v rámci soutěže GRAND PRIX MOBITEX v sekci student cenu Klastru českých nábytkářů za mimořádný návrh nábytku dotovanou částkou 10.000 Kč Michalu Zemanovi, studentovi Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně za výrobek Chair No. 1.

Ve společné expozici KČN získal v soutěži GRAND PRIX MOBITEX 2. místo v kategorii progresivní technologie/materiál Soubor dveří výrobce GERBRICH, s.r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina