archív aktualít rok 2014

Společnost Böhm včera v Brně představila nový produktový katalog

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

BohmTK 1mPřední český výrobce čalouněného nábytku společnost Böhm z Jihlavy – Červeného Kříže využila své tradiční účasti na právě probíhajícím mezinárodním veletrhu MOBITEXv Brně (23. – 26. 4. 2014) k uspořádání tiskové konference, která proběhla včera v zahajovací den v pavilónu F. Jejím hlavním tématem byla prezentace loni oceněné novinky – polyesterového rouna Elastic (druhé místo Grand Prix v kategorii progresivních technologií) v širších komerčních souvislostech a představení nového produktového katalogu BÖHM 2014–2015 včetně nové produktové řady ELASTIC COLLECTION.

„Jde o vskutku revoluční technologii ve výplních čalouněného nábytku, která si zaslouží pozornost odborné i široké veřejnosti,“ říká na adresu elasticu výrobní ředitel společnosti Ing. Luboš Varhaník s tím, že od výroby komerční polyuretanové výplně v roce 1956 až k prezentaci této novinky, vyrobené technologií Struto (kolmé kladení vlákenné vrstvy polystyrenu a modifikovaných pojivých vláken), uběhlo téměř 60 let. Za tak dlouhou dobu se podle něj podstatně změnily nároky uživatelů zejména v oblasti vnímání environmentálních rizik souvisejících s používáním a likvidací sedacího nábytku. Ve světovém tisku jsou výplně sedacích souprav podrobovány přísné a vytrvalé kritice. Levné polyuretanové pěny, vyráběné podle individuálních receptur výrobců, jsou identifikovány jako zdroje vážných zdravotních rizik zejména u dětí. Např. světový magazín o byznysu a podnikání Forbes před časem zveřejnil zneklidňující odhad, že až 11 % obsahu výplně standardní sedačky mohou tvořit nebezpečné a neověřené sloučeniny. „Od značkových výrobců se proto dnes očekává, že přijmou společenskou odpovědnost za snižování rizik při používání jejich produktů. Naše novinka Elastic, vyráběná z japonských materiálů, využívá českého objevu k zavedení zcela odlišné a ojedinělé technologie s nadstandardně příznivými uživatelskými vlastnostmi. Výplně z tohoto materiálu vynikají vysokou odolností vůči zátěži, setrvalou pružností i pevností, a to navíc při snadné recyklaci. Jsou tedy významným premiantem oproti komerčním polyuretanovým pěnám,“ doplňuje výrobní ředitel.

BohmTK 2

Významnou součástí prezentace výplně Elastic je podle obchodního ředitele společnosti Jaroslava Frantála také „elastic collection“, neboli soubor sedacích souprav s elastic prvky pod potahem. „Jsou hmatatelným důkazem, že ‚zdravé produkty‘ mohou být lákavé a mít ‚šťávu‘ i když jsou lidé obecně přesvědčeni o opaku. My však věříme, že nová řada zaujme nadčasovým designem, reprezentativním pojetím a skvělým pocitem komfortu i při dlouhodobém sezení,“ zkonstatoval Jaroslav Frantál s očekáváním, že jako každým rokem bude Böhm, navzdory vyšším cenovým relacím těchto souprav, odcházet z veletrhu s řadou objednávek náročných zákazníků.

BohmTK 3

„Demokratizace luxusu“ nemusí totiž, podle přítomného nezávislého konzultanta Petra Styxe, jít vždy jen nevábnou cestou ošizených imitací. „V obchodní praxi máme celou řadu příkladů, kdy se někdejší luxus stal uživatelským standardem,“ doplnil Petr Styx očekávání obchodního ředitele s následující prognózou. „Náš optimismus je založený na přesvědčení, že se čeští zákazníci opět vrátí k zažité zvyklosti investovat do kvalitního domácího čalouněného nábytku dvakrát za život. Uvážlivý nákup je logickou cestou k ochraně jejich investic do kvalitního bydlení a životního stylu.“

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina