archív aktualít rok 2014

Dřevěná rozhledna na Velkém Javorníku získala Cenu cestovního ruchu

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Rozhledna-VJ-1mRozhledna na vrcholu Velkého Javorníku v Moravskoslezských Beskydech, kterou za 3,6 milionu korun vybudovaly a loni v srpnu slavnostně otevřely Lesy ČR, s.p., získala na konci března Cenu cestovního ruchu, udělovanou obecně prospěšnou společností Destinační management turistické oblasti Beskydy – Valašsko. Ocenění získala jako nejlepší regionální turistický produkt roku 2013.

Rozhledna-VJ-2m918 metrů vysoký vrchol Velkého Javorníku se nachází nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm v Moravskoslezském kraji, kousek od hranice se Zlínským krajem. Na něm stojící téměř 26 metrů vysoká vícepatrová rozhledna s ocelovými kotevními prvky je pojata jako originální dřevostavba se dvěma vyhlídkovými plošinami a vazbou na místní tradiční architektonický styl. Přízemní patro je obloženo v duchu valašské roubené stavby.

Lesy ČR rozhlednu vybudovaly v rámci „Programu 2020 – zajištění cílů veřejného zájmu u LČR“. Jeho prostřednictvím Lesy ČR například obnovují a udržují turistické cesty, naučné stezky, odpočinková místa, studánky, kulturní památky nebo realizují opatření na ochranu biologické rozmanitosti v lesích.

Zdroj: Lesy ČR

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina