archív aktualít rok 2014

Lesy ČR mají nového generálního ředitele. Přišel z IKEA

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Daniel SzoradMinistr zemědělství Marian Jurečka představil v pondělí nového generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) Daniela Szóráda (42).

„Považoval jsem za důležité, aby se generálním ředitelem společnosti Lesy ČR stal člověk, který má prokazatelné dlouholeté manažerské zkušenosti, odborné vzdělání a nebyl v uplynulých několika letech spojen s žádným ze smluvních partnerů tohoto státního podniku,“ řekl ministr Marian Jurečka. Szórád sice do roku 2009 působil na pozici ředitele Divize obchodu a logistiky společnosti CE WOOD, která se s LČR od roku 2005 soudí o 3,72 miliardy korun za zrušené smlouvy, podle svých slov ale s firmou nebyl nikdy majetkově svázán. Zkušenosti má také z Lesů ČR, kde v letech 1994 až 2001 pracoval na odboru obchodu a rozpočtu.

Za svůj cíl si nový šéf vytyčil obnovení důvěry veřejnosti v činnost státního podniku Lesy ČR. „Jde mi především o nastolení transparentního prostředí, které přispěje ke stabilizaci lesnicko-dřevozpracujícího sektoru. Tím nemyslím, že by měl podnik rezignovat na vysoký standard hospodaření nebo se nezabývat efektivitou svých činností. Jde spíš o to, najít a uplatnit odbornou veřejností akceptovatelné postupy pro nakládání se státním majetkem,“ prohlásil Daniel Szórád. Jako prioritu vnímá i podporu zaměstnanosti a zpracování suroviny v tuzemsku.

Daniel Szórád do nové funkce nastupuje z pozice manažera polské pobočky mezinárodního koncernu IKEA Group, kde pracoval jako vedoucí projektu výstavby nového výrobního dřevozpracujícího závodu. Pro IKEA pracoval také jako ředitel výrobního závodu Swedwood Slovakia. Je absolventem Lesnické fakulty Vysoké školy zemědělské v Brně, na brněnské Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě absolvoval doktorandské studium v oboru Ekonomika a řízení podniku.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina