archív aktualít rok 2014

TON přiveze do Milána několik „horkých“ novinek

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

TON Merano 1mŽidle a barové židle Merano, stůl Stelvio. To jsou novinky od mladého designéra Alexandera Guflera, které představí společnost TON na letošním veletrhu Salone Internazionale del Mobile v Milánu. K vidění budou na stánku B21 v hale 12 od 8. do 13. dubna 2014.

Alexander Gufler, který pro TON rozšířil řadu Merano, říká: „Modely bych charakterizoval jako tvarově jednoduché a funkční. Chtěl jsem, aby židle působily po estetické stránce jako sochy, ale na druhou stranu byly hlavně komfortní a praktické při manipulaci. Židle a barová židle Merano proto propojují spodní konstrukci z masivního dřeva s harmonickými tvary ohýbané překližky v sedáku a opěrce. Díky použité výrobní technologii jsou velmi lehké a neobsahují žádné šrouby či kovové části. U barovek si lze vybrat ze dvou výšek, židle lze stohovat.“ Společnost TON modely nabídne v buku, dubu, americkém ořechu a podle přání zákazníka také v čalouněné variantě.

TON Merano 2

Při tvorbě stolu Stelvio bylo využito stejných tvarových principů. „Je prostorný, s masivními nohami, zaoblenými hranami a nadčasovým designem,“ vystihl svůj model autor. I u něj nezapomněl na praktickou stránku. Díky absenci lubu lze pod dýhovaný plát bez problému zasunout nejen židle, ale také křesla s područkami.

TON Stelvio

Designér novinkami vytvořil nejen osobitý prvek pro různé typy privátních či komerčních interiérů, ale také set ke křeslu Merano, které se společností TON představil v roce 2010. Tento ikonický produkt získal hned několik mezinárodních ocenění, Red Dot Design Award, Good Design a German Design Award Nominee.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina