archív aktualít rok 2014

Premiérová SCÉNA předčila očekávání pořadatelů

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SCENA digitalni mNa letošním 4. ročníku mezinárodního veletrhu nábytku a interiérového designu FOR FURNITURE, který se konal ve dnech 20. – 23. 3. 2014 v areálu PVA EXPO Praha v Letňanech, byly poprvé představeny světové trendy ve speciální expozici SCÉNA: Inspirace & Trendy 2014.

SCENA natural mTento premiérový projekt připravila pro pořádající akciovou společnost ABF interiérová návrhářka a designérka Ing. Iva Bastlová DiS. z ateliéru LOXO. Jejím přičiněním se na ploše 100 m2 prezentovaly čtyři styly: digitální svět, natural, glamourretro. Exponáty dle těchto směrů byly pečlivě vybrány a naaranžovány do tzv. mini interiérů – kójí. Nešlo však jen o inspiraci a atmosféru, ale také o materiály. Ke každému stylu byla připravena velká paleta rozličných materiálů od podlah, přes tapety a bytový textil až po výrobu nábytku apod. Celkem zde návštěvníci mohli zhlédnout přes 100 exponátů od více než 55 dodavatelů. Z tohoto hlediska se jednalo též o představení nového stylu veletržních prezentací, realizovaných na světových veletrzích, kdy firmy kooperují a vzájemně se doplňují.

SCENA glamour mProjekt byl zacílen nejen na širokou veřejnost, ale také na odborníky, kteří si mohli prohlédnout zajímavé materiály dostupné na českém trhu. „Kdo nestihl expozici navštívit nebo na veletrh vůbec nezavítal, může se inspirovat stejnojmennou brožurou, která je volně ke stažení na stránkách www.scena-inspirace-trendy.cz,“ informuje autorka projektu a dodává, že na 54 stránkách této brožury naleznou zájemci veškeré informace o stylech a vystavených exponátech.

SCENA retro mProtože byl o expozici velký zájem, rozhodli se pořadatelé její část přesunout na další veletrh v letňanském areálu PVA EXPO Reklama a polygraf, který proběhne 13. – 15. května 2014. „I zde si zájemci budou moci detailně prohlédnout panely se vzorky všech čtyř stylů. a v příštím roce se všichni mohou těšit na představení dalších stylů a různých materiálů, a to na stejnojmenném stánku v rámci veletrhu FOR INTERIOR 2015,“ slibuje Ing. Bastlová.

Podrobnější seznámení se z premiérovým projektem SCÉNA zprostředkujeme v přespříštím vydání DM.

Foto: archiv Ing. Ivy Bastlové DiS.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina