archív aktualít rok 2013

Vítězná hřiště ankety „Dřevěná stavba roku 2013“

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

DrevenaHriste2013Minulý týden v úterý 1. října bylo ukončeno hlasování v anketě „Dřevěná stavba roku 2013“ – kategorie „Dřevěná hřiště“, pořádané Nadací dřevo pro život pod záštitou ministerstev zemědělství, průmyslu a obchodu a předsedy Svazu měst a obcí.

V letošním ročníku se do ankety zapojil rekordní počet hlasujících. Zatímco vloni vybíralo nejlepší hřiště asi 300 hlasujících, letos hodnotilo soutěžní díla více než 1520 návštěvníků webových stránek ankety www.drevenastavbaroku.eu. Vybrat a poslat hlas maximálně třem z celkového počtu 26 přihlášených hřišť přitom nebylo vůbec snadné. „Pochvalu si zaslouží všechna hřiště a jejich zřizovatelé, majitelé nebo provozovatelé, jelikož věnovali nemalé úsilí tomu, aby vytvořili prostředí, kde děti mohou aktivně trávit svůj volný čas,“ říká vedoucí projektu Dřevěná stavba roku Stanislav Müller, Dis. a dodává, že hlasující rozhodli o těchto vítězích:

DrevenaHriste2013 01mV kategorii „Malé hřiště“ (dřevěné hřiště s investicí do 500 tisíc Kč) získalo nejvíce hlasů Centrum tvořivých a herních aktivit se soutěžním číslem 19. Ocenění získává Mateřská škola Pardubice, nábřeží Závodu míru 1961.

DrevenaHriste2013 02mV kategorii „Velké hřiště“ (dřevěné hřiště s investicí nad 500 tisíc Kč) zvítězilo Lanové hřiště u Rotundy se soutěžním číslem 11. Cenu převezme ZOO Dvůr Králové a.s.

Oba výherci obdrží od Nadace unikátní dřevěné diplomy, poukaz na 10 000 Kč a čestné uznaní. Tyto ceny jim budou předány přímo na jejich hřištích v rámci „Dětských dnů“, které uspořádají v termínech o nichž nadace bude informovat na výše zmíněné webové adrese.

DrevenaHriste2013 03mKromě cen výhercům udělí Nadace dřevo pro život ještě zvláštní cenu Dětskému přírodnímu zábavnímu areálu Šťastná země, soutěžnímu dílu s číslem 17. „Ocenění převezme zřizovatel, společnost Tomovy parky s.r.o.,“ upřesňuje S. Müller a pro úplnost informací dodává, že Dřevěná stavba roku je mezinárodní anketa dřevěných konstrukcí, návrhů, projektů, realizací a staveb, které byly postaveny na území České a Slovenské republiky anebo je čeští a slovenští autoři navrhli pro jinou zemi EU. Je určena pro studenty, projektanty, architekty i realizační firmy, kteří působí v dřevozpracujícím průmyslu a organizována s cílem představit a ukázat veřejnosti možnosti a výhody uplatnění dřeva ve stavitelství.

Foto: archiv Nadace dřevo pro život

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina