archív aktualít rok 2013

Europlac Topoľčany rozširuje výrobné priestory

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Europlac1Jedinou výrobnou fabrikou v nemeckej obchodnej firme Röhr, GmbH je Europlac s.r.o. Topoľčany. Vyrábať začala v roku 1994 so zameraním na výrobu dyhových zosadeniek a dyhovaných nábytkových dielcov. V troch starých halách pracovalo 40 robotníkov. Dnes má firma 120 pracovníkov, ktorí majú k dispozícii osem navzájom prepojených výrobných hál. Podľa obchodnej stratégie pristavujú k najnovšej hale – druhú paralelnú časť haly 8, ktorá bude mať plochu 3000 m2.

Výstavbou získajú samostatný sklad dyhy, vrátane jej prípravy na výrobu. Sklad bude oddelený od výrobných priestorov. Firma vyrába 95 % produkcie na export. Okrem presného formátu nábytkových dosiek, dodržaním kresby dyhy a olepovania hrán dosiek – vŕtajú do dosiek otvory pre zvukovú izoláciu, frézujú špeciálne vybratia a otvory na kovanie.

Tohtoročné výrobné novinky tvoria séria Rustica (dosky s dubovou dyhou rustikálneho vzhľadu v základnej farbe biela, piesková, sivá a čierna) a SPA Plex (celosmreková preglejka s prírodnou smrekovou dyhou, bez použitia formaldehydových lepidiel).

Firma získala na tohtoročnom veľtrhu Interzum v Kolíne nad Rýnom cenu Interzum Award 2013 za aplikáciu dýh z banánovníka na výrobu nábytku a interiérových obkladov. Cenu získala topoľčianska výrobná firma v kategórii Inteligentný materiál a dizajn. Autorom dizajnu dosky je Nicolas Cheminion.

Reportáž z výroby olepovaných dosiek bio-dyhami z banánovníka si môžete prečítať v aktuálnom čísle časopisu Drevársky magazín 7-8/2013, str. 42–43.

 

Foto: Výstavba paralelnej haly k hale 8 vo výrobnom areáli Europlac s.r.o. Topoľčany. Foto: Anton Mrník

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina