archív aktualít rok 2013

Na Hračkobraní je opět možné vydat se parním vlakem

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Hrackobrani12 1Příští týden ve dnech 10.–14. července 2013 se v Kamenici nad Lipou na Jindřichohradecku uskuteční 8. ročník tradičního festivalu HRAČKOBRANÍ, zaměřeného na hračky z přírodních materiálů.

Tato největší prázdninová kulturní akce v kraji Vysočina je neformálním setkáním všech, kdo si ještě nezapomněli hrát. Návštěvníkům nabízí přehlídku hraček, jejich tvůrců a návrhářů ze všech koutů republiky, tvůrčí dílny s možností vyzkoušet si výrobu jednoduchých hraček a další bohatý kulturní program.

Hrackobrani12 2„Cílem našeho festivalu je propagovat české autorské hračky z přírodního materiálu a prezentovat je nejširší veřejnosti. A to se snahou ukázat je jako zajímavou, vtipnou a konkurenceschopnou alternativu k hračkám, které jsou běžně k dostání v síti hračkářských obchodů. Dalším z cílů je propagace značky ‚Správná hračka – vybráno odborníky‘, která je každoročně udělována v rámci Salónu hraček pořádaného Asociací předškolní výchovy,“ sděluje nám vedoucí Správy kulturních zařízení města Mgr. Petr Pech s tím, že součástí festivalu bude kromě několika hračkářských výstav také bohatý trh s hračkami doplněný o drobné dílny, kde si návštěvníci budou moci vyzkoušet různé řemeslné úkony. Tyto dílny budou součástí expozic některých ze čtrnácti přihlášených výrobců hraček produkovaných z kovu, textilu a dřeva.

Hrackobrani12 3Festival, jehož každodenní program bude probíhat od 10 do 17 hodin, se jako obvykle uskuteční v areálu zámku v Kamenici nad Lipou. K cestě do Kamenice budou moci zájemci z řad návštěvníků stejně jako loni využít mimo jiné také parní vlak a.s. Jindřichohradecké místní dráhy. A to zejména v sobotu (13.7.), kdy bude vypravena zvláštní festivalová souprava s odjezdem z Jindřichova Hradce v 9:20 (se zastávkami v Horním Skrýchově, Lovětíně a Nové Včelnici) a s odjezdem zpět ve 14:25 hodin. V ostatní dny festivalu vlak pojede podle pravidelného prázdninového jízdního řádu viz www.jhmd.cz.

Podrobné informace o HRAČKOBRANÍ 2013 je možné najít na www.hrackobrani.cz.

Foto: Městské museum Kamenice nad Lipou

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina