archív aktualít rok 2013

Cena Slovak Gold patrí aj slovenskému nábytku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

DecodomPopredný výrobca nábytku DECODOM spol. s r.o. Topoľčany patrí medzi nových nositeľov ocenení Slovak Gold. Na 49. odovzdávaní udelili sedem nových certifikátov. Za spoločnosť DECODOM prevzal ocenenie obchodný riaditeľ Peter Markech. Súčasne odovzdali aj certifikáty Slovak Gold Exclusive – určené pre výnimočné firmy. V náročnom hodnotení uspel opäť aj DECODOM, ocenenie prevzal konateľ Roman Gejdoš.

Výrobná a obchodná firma DECODOM spol. s r.o. Topoľčany vznikla v roku 1999 privatizáciou výrobcu nábytku Mier Topoľčany. Nadviazala na úspešnú výrobu nábytku v podniku (1958–1995). Topoľčiansky závod bol najväčší a od roku 1953 vyrábal kuchynský nábytok s prvým využitím konštrukčných dosiek s voštinovou konštrukciou.

Novú výrobnú firmu vybudovali súčasní konatelia Vladimír Šrámek a Roman Gejdoš. Výroba je založená na špičkovej technológii. Modernosť, jednoduchosť a harmónia predurčili vyrábať zariadenia do celého bytu. Získanie Ceny Slovak Gold je odmenou za prínos a výnimočnosť výroby kuchynského nábytku, za nadštandardné výsledky v ekonomike a obchode, žiadny pokles v hlavných ukazovateľoch počas krízy, žiadne prepúšťanie pracovníkov. Keďže vsadili na inováciu, krízu považujú za výzvu pri prieniku na zahraničné trhy a úspešné pokrytie slovenského trhu. Najväčším obchodným partnerom je Nemecko.

Cenu Slovak Gold udeľujú od roku 1994 a doteraz odovzdali celkom 558 certifikátov. Za výrobky a služby ocenili firmy v 19 výrobných odboroch. Odvetvie drevo a nábytok získalo doteraz 9 certifikátov, čo predstavuje, žiaľ, iba 1,6 % zo všetkých udelených.

Foto: Prezentácia výrobného sortimentu spoločnosti DECODOM na veľtrhu Nábytok a bývanie 2012 v Nitre. (Autor: Dr. Anton Mrník)

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina