archív aktualít rok 2013

Pilařská firma Mayr-Melnhof bude propouštět

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Mayr-Melnhof LeobenZ důvodu dlouhodobého nedostatku suroviny a vysokých cen přistoupilo vedení pilařského závodu firmy M-M Holz se sídlem ve štýrském městě Leoben k poměrně razantním opatřením. „Z důvodu celkové ekonomické situace a nepříznivému vývoji v dřevařském průmyslu jsme nuceni výrazně redukovat produkci, s tím samozřejmě souvisí nejrůznější opatření, která se týkají také zaměstnanců,“ vysvětlil předseda představenstva firmy Dr. Michael Spallart.

Ve štýrském pilařském podniku se budou tyto změny týkat až 80 zaměstnanců. Někteří budou nuceni čerpat předčasnou dovolenou, celá řada dalších přijde o dosavadní přesčasy. „Nemůžeme vyloučit ani propouštění, pokud by k tomu muselo dojít, týkalo by se prozatím jen části zaměstnanců,“ dodává mluvčí podniku Martin Zechner. Všichni samozřejmě doufají, že se situace v dohledné době zlepší, optimisté věří, že by k pozitivnímu obratu mohlo dojít už v létě. Za současného stavu je však velmi obtížné vývoj předpovídat.

Další pilařské závody firmy M-M Holz ve městech Frankenmarkt, Paskov a Efimovskij (Rusko) by měly prozatím běžet podle plánu, mluvčí firmy však zdůraznil slovo „prozatím“. Nevylučuje tedy, že se úsporná opatření dotknou i dalších pilařských závodů.

Zdroj: www.timber-online.net

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina