archív aktualít rok 2012

Festival dřeva: Dražba pro Elišku

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Festival_dreva_2011Slezskoostravský hrad v Ostravě bude v sobotu 15. září hostit VIII. ročník Festivalu dřeva, který však nebude jen o dřevě. Cílem festivalu je ukázat dřevo ve všech jeho podobách, demonstrativní formou informovat o lese, přírodě, přírodních materiálech a ekologii.

Význam a využití dřeva v historii a současnosti člověka názorně přiblíží ukázky zpracování dřeva starými technikami. Návštěvníci se mohou těšit na souboje hvězdných dřevorubců, v čele s vicemistrem světa Martinem Komárkem, zvěřinové hody, jarmark řemesel nebo vystoupení kapely Maxim Turbulenc a písničkáře Xindla X.

Eliska_BocanovaFestival dřeva odstartuje v 10:30 oficiální zahájení a hned po něm soutěž tříčlenných družstev profesionálních dřevorubců Moravskoslezského kraje (ČR), Žilinského kraje (SR) a Slezského Wojwodství (PL) v dřevorubeckém pětiboji o Beskydský Pohár 2012 hejtmana kraje. Martin Komárek během dne vyřeže dřevěnou sochu, která se na Festivalu dřeva vydraží a vydražené peníze poputují na konto Elišky Bočanové z Bohumína. Sedmiletá Eliška má vzácné postižení, které ji neumožňuje chodit. Výtěžek dražby poslouží na zakoupení zdravotního kočárku.

Více informací na stránkách festivalu.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina