archív aktualít rok 2012

Viac dreva do slovenských stavieb

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

MPA_DrevodomPočas výstavy DomExpo 2012 v Nitre (19. – 22. apríla 2012) zverejnili výsledky súťaže o Drevostavbu roka 2011 na Slovensku. Zo 7 nominácií ocenili v 1. ročníku úspešné stavby:
1. EPD Čierna Voda, realizovaná firmou Drevstav Slovakia s.r.o. Nová Baňa
2. Rodinný dom Nitra, realizácia Wolf Haus 
3. Rodinný dom Trenčín – Kubrá, MPA Drevodom s.r.o. Nová Dubnica

    Na súťažnom konaní komisia hodnotila kritériá: progresívnosť z hľadiska trendov trvale udržateľnej výstavby, akosť realizačných prác, architektonickú kvalitu. Okrem hodnotenia odborníkov, hlasovali počas výstavy aj jej návštevníci.

    Viac_dreva_do_staviebSekcia drevostavieb ZSD SR svojim prístupom, ofenzívnou agitáciou a podporou členským spoločnostiam vydala v spolupráci s redakciou odborného časopisu Drevársky magazín nový bulletin „Viac dreva do stavieb“, ktorý slúži aj ako adresár členských firiem (v rozsahu 48 strán). V osvetovej časti vysvetľuje najmä laickej verejnosti prednosti nízkoenergetických a pasívnych domov na báze drevnej hmoty. Predplatiteľom Drevárskeho magazínu bude bezplatne distribuovaný spolu s pripravovaným DM 5/2012. Počet členských organizácií v sekcii drevostavieb sa zvýšil na 20. Predsedom sekcie drevostavieb je viceprezident ZSD SR Ing. Igor Kuzma, konateľ ForDom, s.r.o. Zvolen.

    Foto 1: V súťaži ocenený rodinný dom z produkcie MPA Drevodom.

    Foto 2: Titulná strana bulletinu „Viac dreva do stavieb“, ktorý je v poradí piatym výsledkom spolupráce redakcie odborného časopisu Drevársky magazín a Zväzu spracovateľov dreva SR na podporu dlhodobej kampane „Viac dreva do života“, ktorej cieľom je dosiahnutie väčšieho uplatnenia výrobkov z dreva a vyššej finalizácie drevnej suroviny

    Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
    sk_SKSlovenčina