archív aktualít rok 2012

XVI. Dřevostavby ve Volyni proběhnou tradičně před velikonočními svátky

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Volyne2011Ve dnech 4. a 5. dubna 2012 se uskuteční na VOŠ Volyně XVI. ročník odborného semináře DŘEVOSTAVBY – stavební systém budoucnosti – dřevo, surovina moderního člověka. Akce je určena projekčním, investorským a realizačním firmám, které se zabývají problematikou dřevostaveb, řídícím pracovníkům resortu stavebnictví a dřevozpracujícího průmyslu, pedagogům odborných škol, studentům a široké odborné veřejnosti. Cílem semináře je poskytnout informace o trendech použití dřeva, materiálů na bázi dřeva ve stavebnictví, seznámit s konstrukčními systémy dřevostaveb a některými důležitými technickými a legislativními problémy při jejich řešení. Akce bude zaměřena také na oblast rekonstrukcí a obnovy dřevostaveb.

Pro letošní ročník semináře je připraveno celkem 39 přednášek s tematickými okruhy:

• dřevo, surovina moderního člověka,

• požární odolnost dřevěných konstrukcí,

• materiály a polotovary používané pro dřevostavby,

• normalizace při navrhování a realizaci dřevostaveb,

• dřevostavby v českém a slovenském prostředí,

• příklady realizací dřevostaveb,

• úspory energií, vytápění, ventilace, ekologické aspekty,

• konstrukce, rekonstrukce, obnova a ochrana staveb ze dřeva.

S jednotlivými přednáškami vystoupí přední odborníci z výrobní a projekční sféry ze Slovenska, Belgie, Rakouska, Švýcarska, Finska, Lucemburska, Kanady, Velké Británie a České republiky a bude zajištěn jejich simultánní překlad do češtiny.

Tímto seminářem, kterého se již tradičně zúčastní také velvyslankyně Kanady pro Českou a Slovenskou republiku, navazuje VOŠ Volyně na předchozích patnáct úspěšných ročníků. Snaží se o propojení vyššího studia s praxí a vysokými školami, přičemž věří, že toto spojení je jednou z podmínek rozvoje a zvyšování kvality vyššího odborného studia i rozvoje výstavby dřevostaveb.

Bližší informace o semináři mohou zájemci získat u pořadatele VOŠ Volyně, tel.: 383 457 030, tel./fax: 383 372 817, e-mail: skola@volyne.cz, www.vos.volyne.cz.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina