archív aktualít rok 2012

Veletrhu bude dominovat strom z dřevěných panelů NOVATOP

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Drevostavby1Brány letošního veletrhu Dřevostavby 2012 na Výstavišti v Praze-Holešovicích se otevřou již ve čtvrtek 23. února. Zatímco loni mohli návštěvníci shlédnout „Dřevostavbu naživo“ postavenou z panelů NOVATOP v měřítku 1:1, letos to bude jiný unikátní projekt. Třípodlažní expozice sestavená z panelů z vrstveného masivního dřeva na sebe vezme podobu osm metrů vysokého stromu.

„Nechceme soutěžit o nejvyšší stavbu veletrhu,“ říká Ing. Jiří Oslizlo, předseda představenstva společnosti AGROP NOVA. „Touto expozicí chceme zdůraznit, že v každém panelu našeho stavebního systému je skutečný strom s jeho vlastním příběhem, který se přirozeně prolne s příběhem lidí, kteří si dům ze dřeva vysnili, postavili a žijí v něm. Zároveň chceme doložit, jak každá stavba dřevěného domu přispívá k ochraně životního prostředí.“

Konstrukční, izolační či estetické parametry dřevěných stavebních konstrukcí dnes v mnohých ohledech předčí jiné tradiční stavební technologie. A na rozdíl od klasických stavebních hmot je dřevo jediná plně obnovitelná surovina, která navíc během růstu, při továrním zpracování i po zabudování do stavby trvale váže oxid uhličitý, skleníkový plyn zodpovědný za globální klimatickou změnu.

Drevostavby2Po ukončení pražského veletrhu bude expozice demontována a převezena do Curychu ve Švýcarsku, aby se stala součástí Umweltareny, největší světové prezentace ekologických stavebních technologií, která se na ploše 6000 m2 otevře návštěvníkům v srpnu 2012.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina