archív aktualít rok 2012

UEA připravuje založení výboru pro zvyšování odbornosti

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Logo_UEAEvropská nábytkářská federace (UEA), jejímž řádným členem je i Asociace českých nábytkářů (AČN), uzavřela smlouvu s Evropskou komisí na realizaci studie proveditelnosti pro založení Evropského výboru pro zvyšování odbornosti v nábytkářském sektoru.

Účelem studie je průzkum stávajících vzdělávacích institucí v nábytkářském sektoru v různých zemích Evropské unie, zjistit zájem o účast ve výboru mezi všemi zainteresovanými stranami, jako jsou zaměstnanci odvětví a vzdělávací instituce, a formulovat požadavky a očekávání od Evropského výboru pro zvyšování odbornosti v nábytkářském sektoru.

V komuniké, nazvaném Program pro novou odbornost a nová pracovní zařazení, Evropská komise předpokládá prioritní nutnost posílení schopnosti Unie předvídat potřeby trhu práce a potřeby odbornosti zaměstnanců a reagovat na ně. Zdůrazňuje možnosti dalšího rozvoje stávajících prognostických nástrojů trhu práce mimo jiné na úrovni jednotlivých odvětví. Jako jednu ze svých hlavních aktivit plánuje Evropské panoráma odborných dovedností, které by mělo obsahovat analýzu pohledů do budoucna na úrovni jednotlivých odvětví vycházející z práce Evropských odvětvových výborů pro zvyšování odbornosti a zaměstnanost. Jedním z těchto zdrojů by se měl stát i Evropský výbor pro zvyšování odbornosti v nábytkářském sektoru.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina