archív aktualít rok 2011

MSDK zahájil nový ročník dřevařské náborové kampaně

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

WoodRatShow2011-1Moravskoslezský dřevařský klastr (MSDK) zahájil 2. ročník zábavné a poučné WoodRoadshow s názvem „Zachraňte rodný les aneb DŘEVOKAZIMÍROVA ŠIFRA“. I v letošním školním roce se WoodRoadshow zúčastní žáci osmých a devátých ročníků z 12 moravskoslezských základních škol. Snahou akce je motivovat žáky ke studiu a následně k pracovnímu uplatnění v tomto oboru.

Woodroadshow se skládá ze tří kol. V rámci prvního kola se žáci účastní exkurzí a workshopů ve 12 dřevařských a stavebních firmách a 12 středních odborných školách a učilištích se zaměřením na dřevozpracující, stavební a lesnické obory. Během těchto exkurzí žáci získávají nejen potřebné informace z dřevařského a stavebního odvětví, ale seznamují se také s příběhem lesního škůdce Dřevokazimíra, po jehož stopách pátrají a plní jeho úkoly, které je mají vést k jeho úspěšnému nalezení. Hlavním úkolem žáků je vyluštění šifry a úspěšné vyplnění znalostního testu.

WoodRatShow2011-2Úspěšní řešitelé postupují do druhého kola, kde mají za úkol zaregistrovat se na připraveném internetovém blogu. Tři nejrychlejší žáci z každé základní školy postupují do finále, které proběhne začátkem příštího roku v sídle MSDK. Finále Woodroadshow proběhne formou 12 soutěží, které se svým tématem budou vztahovat k dřevařství, stavebnictví nebo lesnictví. Žáky na konci čeká nejen sladká odměna, ale také dárkové balíčky. Nejúspěšnější žáci obdrží dotykové mobilní telefony.

„Myslíme si, že stavební a dřevozpracující obory mají budoucnost, a proto jsme se i letos rozhodli navázat na naše předchozí aktivity a tyto obory podporovat, a to nejen na základních školách. V letošním roce bychom chtěli také navázat na úspěch z loňského ročníku, kdy se nám podařilo motivovat 7 % žáků zúčastněných základních škol ve studiu na středních školách se stavebním a dřevozpracujícím zaměřením“, řekla manažerka projektu Ing. Kateřina Vašková.

WoodRatShow2011-3Součástí projektu „Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních oborů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.07/02.0099“ jsou vedle WoodRoadshow také exkurze do výrobních závodů a na stavební veletrh v Brně pro studenty středních odborných škol a učilišť, odborné a informační semináře pro žáky 8. a 9. tříd a středoškolské studenty pod vedením lektorů z firem a z VŠB-TU Ostrava, FAST a odborné semináře pro středoškolské pedagogy.

Foto: MSDK

WoodRatShow_LogoEU

WoodRatShow_Napis

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina