archív aktualít rok 2011

Cech čalúnnikov a dekoratérov pozýva na Snem a odbornú konferenciu

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Logo_Cech_calČlenovia Cechu čalúnnikov a dekoratérov ČR a SR sa stretnú na 14. Sneme cechu 7. a 8. 11. 2011 v Brne. Cechmajster Ing. Helena Prokopová bude informovať o stave riešenia projektov EÚ a o zámeroch činnosti cechu pre rok 2012.

Ešte predtým získajú nové informácie z nábytkárskych veľtrhov IMM, Interzum a Mobitex ako základ odborného programu 14. medzinárodnej konferencie cechu. Na firemných prezentáciách predstavia novú generáciu šijacích strojov Dürkopp Adler, nové trendy strojov pre výrobu matracových jadier, materiálové novinky Trevira. Témy odborných prednášok:
• Ako lepiť lôžkové rošty a kostry nábytku, aby nevznikali reklamácie z dôvodu vŕzgania alebo uvoľnenia spojov.
• Nábytkárske usne pre čalúnený nábytok do interiéru a exteriéru.
• Environmentálne požiadavky na čalúnený nábytok v súťažiach o štátne zákazky.

Jurkovicova_vilaDruhá časť konferencie bude venovaná tvorbe architekta Dušana Jurkoviča. Po ukážkach z dokumentárneho filmu o jeho diele a novinkách z tohtoročných svetových nábytkárskych veľtrhov sa účastníci presunú na exkurziu do Jurkovičovej vily v Brne – popredného diela ranej moderny v strednej Európe.

V roku 1909 bola vo vile výstava architektúry a umeleckého priemyslu, ktorá mala za cieľ predstaviť verejnosti vtedajší moderný spôsob bývania a tvorbu architekta. Po rekonštrukcii vily súčasná stála expozícia nadväzuje na pôvodný koncept: detská izba, spálňa s kúpeľnou ako výstavné sály projektov. Centrálnu schodišťovú halu obnovili do autentickej podoby. Prijímací salón zariadený originálnym nábytkom zo zámku Molitorov, ktorý Dušan Jurkovič vytvoril pre interiéry zámku Jaroslava Veselého v Molitorove (1909).

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina