archív aktualít rok 2011

Jak se také dá zpracovat dřevo

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Treasure_Hunt1Atelier K.O.V., vedený Evou Eisler na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, ve spolupráci s Uměleckoprůmyslovým museem v Praze uvedl v pražském Rudolfinu výstavu dřevěných objektů Treasure Hunt (Hledání pokladu). Výstava v malé galerii potrvá do 13. listopadu.

Téma projektu dokonale souzní se základním pedagogickým postojem profesorky Eisler, kterým je snaha ve studentech rozvíjet potenciál v oblasti tvorby prostorových objektů v co největší šíři, bez apriorního omezení měřítkem vznikajícího hmotného díla. Ateliér K.O.V. je jediným oddělením Katedry užitého umění VŠUP, jehož specializace není stanovena ani konkrétním materiálem. Treasure_Hunt2Zkratka K.O.V. skrývá motto Koncept – Objekt – Význam. Svým pojetím ateliér plynule navazuje na dosavadní tradice výuky budoucích umělců v oblasti tvorby šperků, soch a objektů. Tyto podoby výtvarného umění totiž byly již dlouhá desetiletí na VŠUP pojímány jako sobě rovné a vzájemně se prostupující.

Součástí zadání projektu „TREASURE HUNT“ byla i práce se dřevem, které pro některé studenty představovalo nečekanou výzvu.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina