aktuality

Dizajn netradičného nábytku z pohľadu dvoch fakúlt

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Koncepčný experiment v dizajne papierenského a nábytkárskeho odvetvia zvýraznili študenti Katedry dizajnu nábytku a interiéru Technickej univerzity Zvolen a Fakulty multimediálnej komunikácie Univerzity Tomáša Baťu Zlín. Inšpirovaní papierom a kartónom skúmali jedinečné vlastnosti tohto materiálu ako nosného konštrukčného prvku, ktorý by mohol byť aplikovaný aj vo výrobe nábytku.

Kreatívni mladí študenti oboch univerzít navrhli a vyrobili použiteľné kusy nábytku. Vytvorili zábavné, praktické, ekologicky šetrné a ľahko vyrobiteľné modely. Všetko je navrhnuté z recyklovateľného kartónu, ktorý možno po použití alebo poškodení znova recyklovať. Počas vernisáže výstavy dekan Drevárskej fakulty TU Zvolen prof. Ing. Ján Sedliačik, PhD. zvýraznil, že „výrobky sú ľahko zostaviteľné a demontovateľné bez použitia akéhokoľvek náradia a stohovateľné“.

Výstava je na Zvolenskom zámku prístupná do 17. 2. 2019. Je zmesou nápadov a skvelých zručností. Nadväzuje na podobné výstavy prác študentov dizajnu v Miláne a Drážďanoch.

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština