aktuality

Nové nápady z Centra pre cirkularitu pre nový interiér

Stolík Lack možno po rokoch oživiť nalepením obkladačiek na stolový plát
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Počas pandémie majú remeselníci, stolári a domáci majstri menej práce. Vyčerpali aj inovatívne nápady pre interiérové riešenia a oživenia starších kusov nábytku. Nové stredisko Cirkular Hub (Centrum pre cirkularitu) pri obchodnom dome IKEA Bratislava predstavuje nové inšpirácie.

Staršie kusy nábytku sa tu dajú kúpiť za nižšiu cenu a prispôsobiť ich do nového tvaru. Zákazníci tak získajú aj prístup k náhradným dielom k vybraným typom a aj k náradiu. Ako príklad uvádzame, ako štýlovo sa dá premeniť obyčajný jednofarebný stolík Lack, aby vyzeral luxusne a štýlovo. Stačí použiť ozdobné dlaždičky rovnakej hrúbky a pomocou tavnej lepiacej pištole nalepiť na vrchnú plochu stolového plátu. Treba však aj zosilniť nožičky vloženými uhoľníkmi. Komoda Rast po dlhšom používaní najmä v detskej izbe sa dá tiež inovovať. Stačí ju vybrúsiť a prefarbiť na nový farebný odtieň – potom oživiť „umeleckými tvarmi“ akrylovými farbami v spreji do elegantného doplnku interiéru.

Novou službou obchodného domu IKEA je služba „Náhradné diely“. Na webe možno nájsť staršie výrobky, v sprievodcovi montáže sú rozkreslené súčasti. To, čo chýba do poškodenej časti sa dá objednať a potom prispôsobiť do výrobku, aby mohol slúžiť v druhom „živote“ nábytku a interiéru. Zadarmo sa tu dajú objednať aj chýbajúce súčiastky – náhradné diely (skrutky, závity, kovania, hmoždinky, krytky) a ďalší montážny materiál (špeciálne kľúče a skrutkovače na jednotlivé typy nábytku). Prostredníctvom tejto služby vybavia objednávku za niekoľko dní.

Všetky tieto počiny pre aktívne činnosti pri premene nábytku a interiéru podporia vytýčený cieľ – do roku 2030 používať na výrobu iba recyklovateľné a prírodné materiály.

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština