aktuality

Priemyslová piliarska linka Wood-Mizer TITAN

W-M TITAN
Priemyslová piliarska linka Wood-Mizer TITAN dosahuje vysokú výťažnosť. Foto: archív Wood-Mizer
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Inzerce

Premýšľate o efektívnosti? Priemyslové piliarske zariadenie TITAN zaisťuje vysokú výťažnosť, prichádza s jednoduchou konštrukciou a s nízko nákladovými reznými nástrojmi, ktoré dokážu spracovať drevo bez toho, aby sa muselo triediť a odstraňovať z neho kôra. Priemyslové linky Wood-Mizer dokázali, že úspešne fungujú v obmedzenom pracovnom priestore s nízkou spotrebou energie. Niektoré z kľúčových predností zariadení TITAN umožňujú generovať zisk a významne zvýšiť efektívnosť veľkoobjemového piliarstva.

Priemyslový tím Wood-Mizer zaisťuje vývoj zákazníckych piliarskych liniek pre celý svet. Projekty spracovania veľkého objemu dreva možno rýchlo navrhovať vďaka tímom s globálnymi skúsenosťami s konštruovaním a inštaláciou v najrôznejších zákazníckych lokalitách.

Prínos 1. Zväčšený priemer kmeňa – až na 45 cm
Linka TITAN vie spracovať kmene s priemerom až 45 cm v porovnaní s väčšinou konkurenčných liniek s maximálnym priemerom 35 cm. Kmene s väčším priemerom sú relatívne lacnejšie a z jedného kmeňa možno vyrobiť viac reziva. Manažéri piliarskych prevádzok by mali vždy hľadať cesty k zníženiu výrobných nákladov. Linka TITAN to umožňuje tak, že spracováva väčšie, a teda lacnejšie kmene.

Prínos 2. Žiadna potreba triediť kmene
Linka TITAN vie spracovať kmene s priemerom 15 až 45 cm bez predbežného triedenia. Bez potreby triediaceho zariadenia nie je nutná žiadna ďalšia investícia, žiadne výdaje za energiu a personál obsluhujúci toto zariadenie a nie je potrebný žiadny ďalší priestor, ktorý by triedička zabrala.

Prínos 3. Žiadna potreba skladovať kmene
Ako následok absencie triediaceho zariadenia je systém nakladania guľatiny na linku TITAN navrhnutý tak, že funguje bez potreby skladovať kmene. Ak linka TITAN môže za osem hodinovú zmenu spracovať až 120 m3 dreva, denná dodávka kmeňov by mala byť 4 nákladné autá, každé po 30 m3. Z áut, ktoré prichádzajú každé 2 hodiny, sa môže náklad vyložiť priamo na nakladaciu plošinu, ktorá pojme až 60 m3 kmeňov.

Prínos 4. Nie je treba žiadny odkôrňovač
Popri dosahovaní veľkých úspor pri triedení, skladovaní a výrobnej ploche, môže linka TITAN tiež spracovávať kmene s kôrou. To sa priamo prenáša do úspor mzdových nákladov a nákladov za energiu, či nákladov za samotnú linku.

Z akých píl pozostáva linka TITAN?

Linku TITAN možno postaviť v rôznych konfiguráciách a môže obsahovať dvojité zvislé píly, vodorovnú rozmietaciu pílu, omietačky/viacnásobné delenie (multirip) a systémy dopravy materiálu. Širokopásové píly používajú pílové pásy so šírkou 75–150 mm.

Wood-Mizer vylepšuje linku TITAN, zameriava sa na efektívnosť a produkciu, vyššiu rýchlosť pílenia, zníženie nákladov na ľudskú prácu, a tvorbu “chytrejších” strojov – optimalizáciou hydraulických systémov a výkonu motora s cieľom znížiť náklady zariadenia bez kompromisov týkajúcich sa funkčnosti.

Výbava zariadení TITAN

Tu je niekoľko príkladov píl TITAN:

  • Priemyslové vodorovné rozmietacie píly HR4000 a HR6000 sa vyrábajú v konfigurácii s jednou alebo dvoma hlavami a poskytujú veľmi rýchle nastavenie na požadovaný rozmer dosky v priebehu 0,3 sekundy pomocou systému elektrického servomotora. Tieto stroje sú schopné napíliť vyše 20 kusov reziva za minútu (v závislosti od dĺžky) s podávacou rýchlosťou 40 m/min. Píly používajú široké pílové pásy 100 mm alebo 150 mm s kovanými alebo stelitovanými zubami.
  • Priemyslová omietačka/multirip EG800 je vybavená štandardne 4 pílovými kotúčmi s možnosťou nainštalovať prídavné pílové kotúče. So štyrmi pílovými kotúčmi môže EG800 spracovávať drevo s hrúbkou až 40 mm pri podávacej rýchlosti až 60 m/min alebo píliť hranoly hrubé až 100 mm pri nižšej podávacej rýchlosti. EG800 má variabilnú rýchlosť podávania. Omietačka EG800 môže byť vybavená motorom 30 kW, 37 kW, 45 kW alebo 55 kW.
  • Možno použiť optimalizované skenovacie systémy na zvýšenie výťažnosti a kvality reziva. Optimalizovaná omietačka Wood-Mizer TITAN EA3000 používa pokročilú technológiu skenovania kamerou, aby dosiahla vysokú presnosť a malý odpad pri omietaní dosiek. Celý omietací proces je automatizovaný – od podávania dosiek až po skenovanie a pílenie. Dokáže spracovať až 20 dosiek za minútu.
W-M TITAN PL

Každá linka Wood-Mizer TITAN je navrhnutá tak, aby optimálnym spôsobom uspokojila konkrétne potreby zákazníka. Táto linka TITAN, inštalovaná v poľskom drevospracujúcom podniku, obsahuje zvislú pílu s dvoma pílovými pásmi TV6000 s hydraulickým obracačom kmeňa (1), viacnásobné delenie (multirip) MR3000 so stolom sústreďujúcim hranoly (2), vodorovnou rozmietacou pílou HR500, plošinou na kmene (3), dopravnou plošinou odrezkov (4), plošinou operátora (5) a dopravníkom na zber pilín (6) z celej linky.

Ak modernizujete prevádzku alebo od základu plánujete vytvoriť modernú piliarsku linku, pre podrobné informácie kontaktujte pána Adama Kubiaka, e-mail: akubiak@woodmizer.pl na obchodnom oddelení priemyslových zariadení TITAN.

Kontakty: ……………………………………………………………………………………………………..

Wood-Mizer Danubia
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 35 7 740 316
fax: +421 35 7 740 326
e-mail: woodmizer@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ s.r.o.
339 01 Klatovy – Luby 91
tel.: +420 376 312 220
fax: +420 376 319 011
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština