aktuality

Doplnkový sortiment výrobcu okien tvorí ochrana pred koronavírusom

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Popredný slovenský výrobca drevo-hliníkových a drevených okien Makrowin s.r.o. Detva ochraňuje svojich zamestnancov. Aktuálne preorientoval svoj výrobný program na úplne iný sortiment. Hneď po vypuknutí nákazy koronavírusu začali šiť ochranné rúška pre svojich zamestnancov a ich rodiny.

Šili ich z antibakteriálnych filtračných vriec, ktoré bežne používajú vo firme. Rúška poskytujú oveľa lepšiu ochranu, záujem o ne prejavili aj zdravotníci. Firma Makrowin venovala tieto rúška zdravotníkom z Oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny Zvolenskej nemocnice (OAIM). Ochranné rúška šili v administratívnej časti firmy.

Zároveň začali vyrábať aj ochranné štíty pre lekárov na firemnej 3D tlačiarni. Prvé dva výrobky už odskúšal chirurg z Detvy. Výroba ide zatiaľ veľmi pomaly, len pár kusov denne. Prototyp bol pôvodne určený pre montážnikov a obchodníkov firmy v prevedení „na šiltovku“. Lekári však potrebujú upevnenie priamo na hlavu. Nebude z toho masová výroba, iba preklenutie nedostatkového sortimentu.

Firma pokračuje vo svojej tradičnej výrobe okien a vchodových dverí. Zameranie a montáž okien realizujú len s použitím osobných ochranných prostriedkov (rúško, respirátor, rukavice, štít na tvár) s dodržaním odporúčaných opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR. S vyrobenými produktmi sa Makrowin bezplatne delí so zdravotníkmi.

Foto: Šitie ochranných rúšok v administratívnej časti firmy. Foto: Štefan Kuča 

Rúška z Makrowinu používajú aj sestričky Zvolenskej nemocnice
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština