archiv aktualit rok 2015

Maďarsko volí zodpovedný prístup k lesom a drevu

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Logo PEFCMaďarsko podniká rozhodné kroky pre tvorbu národnej certifikačnej schémy lesov. Vyhlásilo verejné konzultácie, aby odborníci poskytli cenné námety k prístupu zodpovedného obhospodarovania lesov. Majú šancu zaradiť sa do celosvetového systému PEFC certifikácie.

Predstavitelia certifikačných schém lesov na júnovom summite vyzvali spotrebiteľov na celom svete, aby pomohli zachrániť svetové lesy. Pripravujú klimatický summit, ktorý sa uskutoční v decembri 2015 v Paríži. Budú sa na ňom môcť zúčastniť aj koneční spotrebitelia produktov z lesa a dreva.

Svetový fond na ochranu prírody (World Wildlife Fund – WWF) jasne dokladuje, že požiadavky PEFC v otázkach obhospodarovania lesov sú harmonizované s víziou a cieľmi WWF.

Tieto vyhlásenia uplatňované v certifikačných schémach zvyšujú hodnotu dreva a pohľad spotrebiteľov na konečné výrobky reťazca s označením PEFC. Certifikácia poskytuje drevospracujúcim spoločnostiam prístup na trhy s certifikovanými výrobkami. Vyjadrujú trvalé udržiavanie zdrojov.

PEFC Slovensko patrí do celosvetového systému a tvorí dôveryhodnú značku pre preukazovanie spoločenskej zodpovednosti od spracovateľov dreva až po konečných spotrebiteľov. Certifikovaných má 1,25 mil. ha lesov a počet C-o-C 65 členov.

Zdroj: www.pefc.sk

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština