archiv aktualit rok 2013

Drevostavby počas dvoch dní sprístupní 13 členských spoločností ZSD SR

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Drevostavba Dni2013 mČlenské spoločnosti Zväzu spracovateľov dreva SR – Sekcie drevostavieb opäť dobrovoľne sprístupnia 4. a 5. októbra 2013 vybraté referenčné stavby pre záujemcov. Potenciálni stavebníci budú mať možnosť na vlastné oči vidieť a vlastnými rukami ohmatať výhody stavby na báze dreva. Podujatie má prispieť k rozširovaniu pozitívnych skúseností s modernými drevostavbami pre individuálnu bytovú výstavbu. Vlani sa 1. ročník Dní drevostavieb stretol s veľkým záujmom stavebníkov o prezentáciu rodinných domov s drevenými konštrukciami.

Do podujatia sa môže zapojiť každá členská spoločnosť sekcie ZSD SR. Na Dni drevostavieb 2013 má možnosť nominovať svoje stavby. Využilo to 13 firiem vo všetkých regiónoch Slovenska. Na celom území SR budú k dispozícii takmer štyri desiatky stavieb. Väčšinou sú to rodinné domy, do ktorých sa budú môcť záujemcovia pozrieť a detailne sa oboznámiť s projektom, konštrukciou na báze dreva, použitými materiálmi, harmonogramom výstavby a možnosťami stavebnej realizácie.

Zoznam domov, ich fotografie i kontaktné údaje na ohlásenie záujmu, nájdu návštevníci na http://www.drevostavby-zsdsr.sk/.

Sekcia drevostavieb ZSD SR si dala za úlohu rozhýbať stavebný trh v individuálnej bytovej výstavbe domov s konštrukciou a materiálmi na báze dreva. Jednou z jej aktivít je aj udeľovanie Značky kvality ZSD SR, ktorú v roku 2012 po prvý krát uviedla do praxe. Získať ju môžu výlučne členovia ZSD SR, ktorí splnia prísne kritériá posudzovania nielen kvality svojej výroby, ale podrobia sa aj kontrole finančnej disciplíny voči klientom i štátu. Nezávislá komisia posudzuje stanovené kritériá. Značku kvality ZSD SR získalo 7 členských spoločností.

Sekcia rokuje s bankovými inštitúciami, aby mohli odskúšať plnohodnotné financovania hypotekárnych úverov. Stavebníkovi tak uvoľnia časť financií z úveru už pri podpise zmluvy o dielo so spoločnosťou, ktorá vlastní Značku kvality ZSD SR, aby mohol prefinancovať začatie výstavby. Nemusí čakať na vklad do katastra, ako to bolo doteraz a ako je to pri stavbách tzv. mokrým procesom. Tento produkt vo výraznej miere pomôže drevostavbám zvýšiť ich atraktivitu predovšetkým pre mladé rodiny, ktoré zvažujú riešiť svoju bytovú otázku výstavbou nového domu.

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština