archiv aktualit rok 2013

Zvolenská Noc múzeí 2013 zavíta do detského lesa

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

LDM Zvolen1K  tisíckam múzeí Európy, ktoré sa zapoja do 9. ročníka  Noci múzeí v sobotu 18. mája 2013 sa pridá aj Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene, Nám. SNP 35. Program bude trvať od 16:00 do 23:00. Dramaturgia zvolenskej „Noci LDM“ dáva príležitosť rôznym vekovým i záujmovým skupinám návštevníckej verejnosti.

Začiatok programu je vyhradený najmladším návštevníkom. Na nádvorí a vo výstavných priestoroch múzea sa v čase od 16:00 rozhostí „Detský les“ – skúsení animátori pripravia pre deti zábavno-náučné popoludnie o podobách a význame lesa. Prostredníctvom tvorivých dielní, hier, súťaží priblížia stromy, byliny i život zvieracích obyvateľov lesa. Kynológ Miroslav Stanovský predvedie formou praktických ukážok základy výcviku poľovníckych psov. Sprievodcovia po novej stálej výstave Hlas lesa si vezmú na pomoc divadelnú bábku – prefíkanú líšku, ktorá malým návštevníkom spríjemní prehliadku.

Večerný program začne už tradičným dialógom o vzťahu prírody a kultúry „Les v umení a umenie v lese“. Pozvanie do diskusného klubu prijali doc. Viliam Pichler z Technickej univerzity vo Zvolene a publicista Boris Kršňák, moderátorskej taktovky sa tento raz ujme Martin Mázor.

Posledným  bodom  večera bude program „Na dotyk“ – vystúpenie tanečníkov Divadla Štúdio tanca z Banskej Bystrice, ktorí do Zvolena prídu doslova rovno z Marseille. Dodať treba, že tento francúzsky prístav sa s Košicami delí o titul hlavné mesto kultúry 2013 a Štúdio tanca bude reprezentovať slovenské umenie v rámci uvedeného projektu. Symbolicky sa tak priloží k atmosfére večera malý odkaz z Francúzska – krajiny, ktorá je iniciátorom i nositeľom myšlienky Noci múzeí ako celoeurópskeho podujatia.

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština