materiály

Matné strukturované dřevodekory Ostermann

Materialy_Ostermann
Čtyři nové ABS hrany Ostermann jsou skvělou volbou k lakovaným deskám Perfect­Sense Feelwood od firmy Egger. Foto: archiv Ostermann
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Dřevěný nábytek přinese do domova kus lesa a je základem zařízení bytu blízkému přírodě. Matné povrchy navíc dodávají dřevěnému nábytku moderní šmrnc. Ostermann tyto dva aspekty spojil a nyní nabízí čtyři ABS hrany s dřevodekory výrazných struktur a zároveň s matným povrchem. Tyto hrany byly speciálně vyvinuty k dekorům PerfectSense Feelwood od firmy Egger.

Dřevo – matné povrchy – udržitelnost: Tato tři hesla nejlépe vystihují to, co si v současné době přejeme pro naše interiéry. Desky PerfectSense Feelwood od firmy Egger spojují výhody matně lakovaných povrchů s trendem přírodních dřevěných materiálů. Ostermann coby specialista na hrany nabízí zpracovatelům k těmto deskám čtyři dokonale sladěné ABS hrany. Jejich společným prvkem je matný olejovaný vzhled a rýhovaná struktura. Přitom si ale zachovávají výhodné vlastnosti pro zpracování a také odolnost ABS hran. Nové hrany jsou k dostání od délky 1 metru ve standardních rozměrech 23, 33, 43 a 100 x 1 mm. Všechny informace najdete na webové stránce www.ostermann.eu po zadání výrazu „#Highlights09“.

Proměnlivý dub
Dřevodekory s výraznou strukturou jsou oblíbené, protože odpovídají požadavku přírodního vzhledu. Je-li pak taková struktura navíc realistická i na dotek, vytváří dokonalou iluzi. Naše domácnosti znovu dobyl proměnlivý dub, kdysi odepsaný jakožto staromódní a „rustikální“. Od skandinávských světlých dekorů přes výrazně strukturované designy ve stylu vintage až po elegantní, tmavší barevné varianty – zkrátka každý si najde to své. Níže představují odborníci Ostermann své nové ABS hrany s dekory dubu, ty totiž perfektně ladí se stejnojmennou deskou PerfectSense Feelwood od firmy Egger.

Světlý až rozpustilý: Cuneo dub bělený a Riffian dub uzený
ABS hrana Cuneo dub bělený je nejsvětlejší ze čtyř nových hran a je ideální v kombinaci s plaňkovým dekorem desky z řady Feelwood od firmy Egger. Kombinovat ji lze s matnými povrchy a moderními odstíny zelené, modré či šedé barvy. Teplejší je ABS hrana Riffian dub uzený. Díky jeho větším trhlinám a proměnlivému odstínu hnědé s nádechem do zelena se dekor skvěle hodí především k lehce rozpustilému bytovému zařízení ve stylu vintage. Barevně se dá krásně sladit například s jemnými odstíny růžové či béžové.

Výrazná až elegantní: Halifax dub hnědý a Garonne dub tmavě hnědý
Halifax dub hnědý se vyznačuje výraznou přírodní strukturou a intenzivními kontrasty mezi světlejšími a tmavšími místy. Dynamický dekor se uplatňuje v nadčasových obchodních konceptech, jako například v moderních stylových restauracích. Bez ohledu na to působí nejlépe jako prvek cíleně použitý k upoutání pozornosti na jednotlivých kusech nábytku a perfektně souzní s matnými plochami v jednobarevném provedení.

A na závěr – kombinace jednoduchých uni tónů s matnými plochami – představujeme ABS hranu Garonne dub tmavě hnědý. Díky její ještě tmavší základové barvě má však tato hrana o něco méně výrazné žilkování: Hrana působí ušlechtile a je též určena pro použití na větších plochách.

OSTERMANN na všechny hrany

Kontakty:

Ostermann Česko spol. s r. o.
Lomnického 1705 / 9
CZ-140 00 Praha 4 – Nusle
tel.: +420 255 717 371
e-mail: prodej.cz@ostermann.eu, prodej.sk@ostermann.eu
www.ostermann.eu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina