aktuality

Ocenění Českých Exportérů zná vítěze

Realizace společnosti ARBYD CZ: Vybavení kanceláří Mattoni
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Devět tuzemských vývozců si v úterý 7. prosince rozdělilo ceny v soutěži Ocenění Českých Exportérů. Projekt podporuje úspěšné české firmy, u kterých export tvoří minimálně 20 procent jejich tržeb.

Finalisté loni vyvezli zboží a služby za 293 miliard korun a zaměstnávali více než 27 tisíc lidí. Podle zakladatelky projektu Ocenění Českých Exportérů Heleny Kohoutové mohou být inspirací pro všechny tuzemské podniky, které řeší současnou složitou situaci v zahraničním obchodu.

Ocenění Českých Exportérů je otevřeno všem bez rozdílu, zúčastňují se ho malé, střední i velké podniky. Porota letos vybírala z 209 společností, 129 firem splnilo všechna kritéria soutěže.

V kategorii MALÁ SPOLEČNOST se o prvenství utkaly firmy s ročním obratem do 100 milionů korun, v kategorii STŘEDNÍ SPOLEČNOST vybírala porota z podniků, jejichž obrat je mezi 100 až 500 miliony korun. Společnosti s ročním obratem převyšujícím 500 milionů korun si rozdělily ceny v kategorii VELKÁ SPOLEČNOST (výsledky níže).

První dvě pozice v kategorii STŘEDNÍ SPOLEČNOST obsadily firmy z naší branže:

1. místo – ARBYD CZ s.r.o., rodinná firma, která vznikla v roce 1993. Specializuje se na design, výrobu a montáž nábytku a interiérů. Současně nabízí kompletní vybavení interiérů na klíč. Výrobky firma poskytuje pro hotely, nemocnice, kancelářské prostory, sítě obchodních řetězců a čerpacích stanic, rodinné domy nebo byty, ale vyrábí i komponenty pro kolejová vozidla a leteckou dopravu. V současné době Arbyd expeduje 50 % své produkce na zahraniční trhy. Výrobky společnosti můžete vidět téměř v celé Evropě, ale i v severní Africe nebo na blízkém východě. V současné době firma využívá 70 % elektrické energie z fotovoltaické elektrárny umístěné na střeše výrobní haly. Automatický kotel a drtič odpadu zajišťuje firmě zase tepelnou soběstačnost.

2. místo – mmcité a.s., dodavatelem kvalitních prvků městského mobiliáře. Promyšlená funkčnost, pečlivé zpracování a dostupné náklady jsou hlavními parametry, hlídané v průběhu celého procesu. Moderní design a charakteristický výraz mmcité je neměnnou konstantou. Společnost mmcité kombinuje ty nejlepší materiály, které jsou zároveň dále testovány. Čerpá z téměř 30leté zkušenosti a z neustálé snahy o materiálovou inovaci.

Více o soutěži ZDE.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina