aktuality

Nábytok BUDDY pre rodinných miláčikov

Interiérový dizajn pre doplnky do bytu – určený pre rodinných miláčikov
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Cenu BigSEE Wood Design Award 2021 v kategórii „Interiér a nábytok“ získal Ing. Dušan Kočlík, ArtD. z Fakulty architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Ocenený projekt obsahuje návrhy konštrukcie nábytku BUDDY pre rodinných miláčikov na umiestnenie priamo v byte. Bytový doplnok má jednoduchú konštrukciu ako dizajnové prvky interiéru určitého štandardu. Elegantný domček na vysokých nohách je pre mačku, ktorá tam hravo vyskočí a z vyššej polohy sleduje okolie. Domček na nízkych nohách je pre psíka. Kôlňu ležiacu na zemi môže využívať zadýchaný mopslík. Všetky obývateľné konštrukcie bytového doplnku majú tvar kvádra so zaoblenými hranami a rovnakú veľkosť. Odnímateľný vrch s magnetickými úchytkami vytvára užívateľský komfort pre majiteľov rodinných miláčikov pri čistení ich obydlia.

Cena BigSEE Wood Design Award oceňuje najlepšie projekty dizajnu dreva v strednej a juhovýchodnej Európe. Oceňuje ľudí, ktorí stoja za projektmi študentov, inšpirujú ich k iniciatívnej tvorbe, inštruujú ako postupovať pri výbere tém a materiálov. Nápomocní sú pri stvárňovaní doplnkov interiéru v ponímaní celku.

Ocenené návrhy doplnkov interiéru podľa Kočlíkovho dizajnu vyrába v. d. Javorina Spišská Belá, ktoré sa špecializuje na výrobu dubového a orechového masívneho nábytku.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina