technológie

Ako si vybrať pílový pás Wood-Mizer

W-M_Blade
Na píly a pílové pásy Wood-Mizer sa môžete spoľahnúť pre ich neprekonateľnú kvalitu, presnosť a výkon v každej reznej škáre. Foto: archív Wood-Mizer
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

Každý zub pílového pásu Wood-Mizer je popri stovkách kombinácií odvodených od profilu a materiálu presne nastavený pomocou počítačom riadeného zariadenia a kompletne vybrúsený od špičky k špičke s použitím vynikajúcej brúsnej technológie, aby sa zaistila najvyššia kvalita a výkon pílového pásu. Pílové pásy Wood-Mizer sa vyrábajú v Európe a u všetkých sa kontroluje kvalita vykonaním vyše 100 testov a prehliadok od výberu surového materiálu až po konečné ostrenie. Sú kompatibilné s celým radom značiek a modelov píl. Na píly a pílové pásy Wood-Mizer sa môžete spoľahnúť pre ich neprekonateľnú kvalitu, presnosť a výkon v každej reznej škáre.

Wood-Mizer vyrába pílové pásy na požiadanie aj v zákazníckych dĺžkach.

Profily zubov Wood-Mizer

Wood-Mizer vyrába pílové pásy s viacerými profilmi, aby sa dosiahli najlepšie výsledky pri pílení rôznych druhov dreva.

  • 4/32 – Tento profil je určený na pílenie veľmi tvrdého alebo zamrznutého dreva, ako agát, buk, dub, hrab či jaseň. Tieto pílové pásy pracujú neuveriteľne dobre na priemyslových pílach v zimných podmienkach.
  • 7/34, 7/39 a 7/47 – Tieto profily zubu sa odporúčajú na tvrdé drevo a pracujú najlepšie s motormi nad 18 kW / 25HP.
  • 9/29 – Tento profil je navrhnutý na pílenie zamrznutého, čiastočne zamrznutého alebo tvrdého dreva s vysokou hustotou, ako agát, dub, hrab alebo jaseň.
  • 10/30 – Najobľúbenejší a najuniverzálnejší profil zubu Wood-Mizer. Pílové pásy pília rovnako dobre mäkké drevo, stredne tvrdé i tvrdé drevo, napríklad brezu, buk, javor, lipu, borovicu a topoľ.
  • 13/29 – Tento profil zubu je vyvinutý špeciálne na surové mäkké drevo, ktoré má často rôznorodú štruktúru, ako borovica či smrek.
  • Vortex®Wood-Mizer vyvinul unikátny profil zubu nazvaný Vortex®. Vortex je nová generácia špeciálnych pílových pásov, ktoré dokážu drevo píliť a súčasne odstraňovať z reznej škáry piliny, čo prináša čistý povrch reziva, dôležitý vo vysoko produktívnych továrňach na palety. Čistenie paletových prírezov od pilín je samostatná operácia, ktorá sa často vykonáva ručne. S pílovým pásom Vortex sa môže táto operácia redukovať, uľahčiť, či dokonca úplne eliminovať, čo zníži výrobné náklady.
W-M_Blade
Pílový pás Wood-Mizer Vortex®

Materiál pílových pásov Wood-Mizer

Popri profile treba pri výbere najlepšieho pílového pásu pre vašu prácu brať do úvahy aj jeho materiál. Wood-Mizer ponúka viacero materiálov založených na legovaní, tepelnom spracovaní atď.

W-M_Blade

Pílové pásy RazorTIP (ostrie britvy)
Pílový pás RazorTIP Stellite® poskytuje veľmi dobrý výkon, keď potrebujete dlhšie prevádzkové časy, vynikajúcu odolnosť proti opotrebeniu a opakovane pás prebrusovať na pílenie tropického tvrdého i mäkkého dreva. Vyrába sa z “vysoko legovanej” ocele so zubami opatrenými Stelitom®. Pílové pásy RazorTIP Stellite® majú vzhľadom na odolnosť špičkové vlastnosti. Dokážu píliť v štandardných i náročných piliarskych operáciách dlhšie ako iné pásy z legovanej alebo uhlíkovej ocele.

  • Údržba pomocou brúsnej technológie CBN
  • Zuby sú odolnejšie ako u vysoko legovaných zliatin
W-M_Blade
Pílový pás RazorTIP Stellite®

Pílové pásy BiMETAL (dvojkov)
Pílový pás BiMETAL sa vyrábajú z dvoch druhov ocele: nosný materiál je z legovanej ocele a špičky zubov z rýchloreznej ocele. Vo výrobnom procese sa špička zubu v tvare drôtu spojí s nosným materiálom laserovým zváraním a v ďalšej fáze výroby sa vyformuje správny profil. Spravidla sa používajú na prvotné rozpílenie pri mobilných alebo priemyslových piliarskych operáciách. Pílové pásy BiMETAL si udržia naostrené hrany až trikrát dlhšie ako pílové pásy z uhlíkovej ocele a možno ich viacnásobne ostriť brúsnym kotúčom CBN. Pílové pásy BiMETAL ponúkajú dlhšiu životnosť ostria ako väčšina uhlíkových a vysoko legovaných pásov a sú konštruované pre vysoko produkčné piliarske prostredie.

  • Údržba brúsnou technológiou CBN
  • K dispozícii sú pílové pásy BiMETAL Standard/BiMETAL Extreme, BiMETAL Standard Hard/BiMETAL Extreme Hard.
W-M_Blade
Pílový pás BiMETAL

Pílové pásy MaxFLEX (maximálna pružnosť)
MaxFLEX je všestranný pílový pás vynikajúcej kvality vhodný na pílenie i rozmietanie tam, kde je nevyhnutná maximálna ohybová životnosť. S vynikajúcou vysoko legovanou oceľou pre maximálnu ohybovú a celkovú životnosť, sa pílové pásy MaxFLEX používajú predovšetkým pri mobilnej a priemyslovej piliarskej činnosti. Môžete ho požívať aj na rozmietanie.

  • Údržba brúsnou technológiou CBN
  • Tvrdosť materiálu je podobná ako u pásov DoubleHARD
W-M_Blade
Pílový pás MaxFLEX

Pílové pásy DoubleHARD (dvojnásobne tvrdý)
Základný materiál na pásy DoubleHARD je vyrobený z vysoko legovanej ocele a je konštruovaný pre mobilné a priemyslové piliarske zariadenia. S kombináciou tvrdšej zliatinovej ocele a indukčného kalenia zubov poskytujú pílové pásy DoubleHARD dvakrát väčšiu odolnosť a dvakrát dlhšiu životnosť ostria v porovnaní so štandardnými uhlíkovými pásmi a možno ho opakovane prebrusovať brúsnym kotúčom CBN. Pílové pásy DoubleHARD sú trvanlivé všestranné pásy na pílenie mäkkého i tvrdého, hrčatého i zamrznutého dreva.

  • Tvrdší ako uhlíková oceľ
  • Tuhý materiál bez čipov
  • Trvanlivý pás s opakovaným preostrovaním
W-M_Blade
Pílový pás DoubleHARD

Pílové pásy SilverTIP (strieborná špička)
Pílové pásy SilverTIP sa vyrábajú zo strunovej uhlíkovej ocele, aby sa zaistila vysoká pružnosť a odolnosť. Môžu sa používať na mobilných i priemyslových pílach a sú vhodné aj na horizontálne pásové rozmietacie píly. Uhlíková oceľ sa najčastejšie používa pri pílení tenkým pásom a možno ju ostriť brúsnym kotúčom CBN. Bežne sa však nepoužíva tak často ako pílové pásy z tvrdšej zliatinovej ocele, napríklad pásy DoubleHARD. Pílové pásy SilverTIP sú ideálne na úsporné pílenie, prvotný i následný porez a tiež pre prostredie, kde sa pília veľké objemy.

  • Mäkší ako vysoko legovaná oceľ

Pílové pásy StartCUT (vstupný porez)
Wood-Mizer predstavil vo svojej ponuke rad StartCUT ako najlacnejšie pásy na kmeňové píly a rozmietačky. Pílové pásy StartCUT sú vyrobené zo strunovej uhlíkovej ocele s indukčne kalenými zubami, ktoré sú rozvedené a naostrené. Pre piliarov, ktorí uprednostňujú nízku cenu, je StartCUT tá pravá voľba lacného pílového pásu od svetoznámeho výrobcu.

Kontaktujte prosím svojho miestneho zástupcu Wood-Mizer, dozviete sa viac o pílových pásoch a získate cenovú ponuku.

W-M_lg

Kontakty:

Wood-Mizer Danubia
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 35 7 740 316
fax: +421 35 7 740 326
e-mail: woodmizer@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ
Luby 91, 339 01 Klatovy
tel.: +420 376 312 220
fax: +420 376 319 011
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

W-M_Blade
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina