aktuality

Z dreva trofeje, z drevných vlákien taniere

Drevené trofeje z krížovo laminovaného dreva
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pri televíznych prenosoch z Majstrovstiev sveta v severskom lyžovaní v nemeckom Oberstdorfe (23.2. – 7.3.2021) je dominantná reklama StoraEnso. Propaguje výrobky šetrné k životnému prostrediu a sú vyrobené z dreva, kartónu a papiera. Celkovým pozitívnym výsledkom má športové podujatie udržateľné dimenzie. Štartovacie a cieľové brány, pódiá stupňov víťazov, odpočitávacie boxy, ďalšie doplnky sú z dreva a nechal ich vyrobiť sponzor StoraEnso. Veľkorysosť prejavil aj tým, že mnohé sa opakujú a boli použité pre takéto podujatie už v roku 2019 v rakúskom Seefelde.

Najväčším a najviditeľnejším výrobkom sú štartovacie a cieľové brány vyrobené zo smrekového dreva. Opätovne sú použité zo Seefeldu. Originálmi pre toto podujatie sú však drevené trofeje. Stvárňujú prerušené písmeno „O“ (Oberstdorf) z krížovo laminovaného dreva (CLT). Dopĺňajú ich kovové postavičky skokana a bežkyne. Víťazné trofeje navrhli Martin a Martina Fritzovci z dedinky Santhofen neďaleko Oberstdorfu.

StoraEnso sa na podujatí zviditeľňuje miskami na jedlo, vyrobenými z PureFiber™. Základom je tvarované vlákno na báze dreva z trvalo udržateľných lesov Škandinávie bez obsahu plastov. Dodali aj poháre a iné doplnky pre servírovanie stravy z tohto materiálu. Sponzorská firma vyrobila aj viacero boxov z celulózy a drevných vlákien na zabalenie trofejí a iných sponzorských darov.

V blízkosti bežeckého štadióna sa zapojili do projektu obnovy lesa (spolu so štátnymi lesníkmi Bavorska), ktorý tvorí súčasť biohospodárstva. Drevárska a celulózovo-papierenská firma vyrába drevené konštrukcie stavieb, zaoberá sa aj obnoviteľnými materiálmi v obaloch, biomateriáloch, produktov z papiera. Zamestnáva 23 tisíc pracovníkov v severských krajinách, Rakúsku, Nemecku a v ČR. Výrobky majú odbyt v 50 krajinách sveta.

Okrem súčasného sponzorstva na MS v severskom lyžovaní v Obersdorfe (2021), mali toto postavenie už v rakúskom Seefelde (2019), fínskom Lahti (2017) a vo švédskom Falune (2015). Nové zmluvy už majú uzatvorené pre slovinskú Planicu (2023) a nórsky Trondheim (2025).

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina