aktuality

Novinku chystali do Milána. Kvůli zrušenému Salónu nábytku a nouzovému stavu ji představují online

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Termín Grand Slam označuje nejvyšší kategorii mužského a ženského profesionálního okruhu v tenise. Pod stejným označením uvádí společnost TON na trh novinku v podobě židle a barové židle, jejichž autorem je Alex Gufler. Symbolizují „svižnou výměnu“ mezi jeho dlouholetými zkušenostmi s designem nábytku a precizní technologií značky v ohýbání dřeva.

„Otevřený velkorysý tvar ohybů, který je typický spíše pro nábytek z kovových trubek, představuje technologickou výzvu při použití dřeva. Vyžaduje tak mistrovství v oboru, aby produkt splnil náročné testy pevnosti a odolnosti,“ představuje Gufler kolekci.

Pro TON typický ohyb tradiční kulatiny spojuje designér s lehkým překližkovým sedákem v čistém ohnutém tvaru bez viditelných spojů.

V případě židle však přichází Gufler i s funkční novinkou: Při jejím navrhování myslel také na stohovatelnost. Židle naskládané na sebe tak zaberou méně místa i ve větších počtech. Variabilitu také zvyšuje možnost čalounění kolekce. Pořídit lze hladkou variantu, sedák lze také očalounit samostatně, případně je možné očalounit jak sedák, tak opěrák.

Barová židle bude dostupná ve dvou výškových variantách. „Tematika tenisu také překvapivě není cizí ani pro TON, v minulosti se v továrně totiž vyráběly i tenisové rakety, názvem kolekce tak skládáme malou poklonu technologii, kterou využíváme bez přerušení téměř 160 let,“ dodává Jan Juza, ředitel marketingu.
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina