aktuality

Premiéra špecializovanej stavebnej výstavy pre pasívne riešenia drevodomov

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Výstavisko Expo Center v Trenčíne vymedzilo priestor pre 1. ročník prezentácie špecializovanej stavebnej výstavy DREVODOMY – PASÍV 2020 s doplnkom STRECHY – IZOLÁCIE. Uskutočnila sa 23. – 25. januára 2020 za účasti 40 vystavovateľov v dvoch halách.

Vystavovatelia poskytli prehľad o novinkách a možnostiach uplatnenia progresívnych stavebných technológií. Zvýraznili prednosti montovaných nízkoenergetických domov pre kvalitu bývania. Výstavné námety môžu ovplyvniť stavebníkov, realizačné firmy, investorov a projektantov ešte pred začatím stavebnej sezóny.

Manažérka výstavy Ing. Zdenka Lelkešová zdôraznila: „Cieľom výstavy je podporiť a spropagovať nové postupy a spôsoby pri stavbách na využitie dreva. Výstava drevodomov je záležitosťou zodpovedného prístupu a prestíže. Návštevníci sa na výstave dozvedeli všetko podstatné o zdravom, úspornom a ekologickom bývaní v drevostavbách.“

Najrozsiahlejšiu materiálovú ponuku mala trojexpozícia M-HOUSE (stavebná firma) – STEICO (ekologické izolačné materiály na báze dreva) – TEPORE (ekologické zatepľovacie systémy). Českí (8 materských firiem) a slovenskí realizátori stavieb predstavili prednosti jednotlivých stavebných riešení nulových a pasívnych domov, progresívne materiály. Realizačná firma drevostavieb M-HOUSE je členom ZSD SR a nositeľom dvoch 2. miest v súťaži Drevostavba roka 2017 a 2018. Odborníkov na výstave priťahovala aj expozícia MAFELL (30 m²) s ponukou elektrického ručného náradia na obrábanie dreva. SEMA ukázala riešenia strešných konštrukcií vrátane pokrývania, projektovanie drevostavieb a montovaných domov, podrobné výkresy drevených schodov.

Pod záštitou Inštitútu pre pasívne domy a Slovenskej inovačnej energetickej agentúry predstavovali produkty na zníženie nákladov na vykurovanie. Rozsiahla bola ponuka slovenského výrobcu termických kolektorov THERMO/Solar. Odbornú záštitu prevzal Cech strechárov Slovenska, ktorý tu uskutočnil aj zasadnutie Predstavenstva CSS. Program pre odborníkov formou seminára bol rozvrhnutý do 3 dní.
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina