technológie

Provoz kotle na dřevotřísku MultiBio 400 PLCS

Multibio
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Po topné sezóně 2018–19 se setkal pan Jindřich Sinkule st. ze společnosti Petrojet Trade s panem Petrem Sedláčkem v jeho firmě na výrobu nábytku NÁBYTEK SEDLÁČEK s.r.o., aby se ho zeptal na roční zkušenosti z provozu kotle na dřevotřísku MultiBio 400 PLCS.

J. S.: Někteří zákazníci, kteří MultiBio sledují na Youtube, ví, že se jedná o kotel na legální spalování dřevotřísky a zbytků z truhlářské výroby. Můžete mi říci pane Sedláčku, jaké používáte palivo?
P. S.: Nadrcené zbytky z výroby a z odsávání. Tento materiál nám odsávání dopraví přímo z výrobní linky do násypky na palivo u kotle. Jsou to piliny a dřevotřísková štěpka.

J. S.: Jak je náročná obsluha kotle?
P. S.: Obsluha spočívá hlavně v tom, aby násypka byla doplňována odsávaným palivem z výrobní linky. Vychytali jsme vhodné časové intervaly dodávky paliva do násypky kotle, ale to je spíše věc odsávání a ne provozu kotle. Takže mohu říci, že obsluha kotle je nenáročná a okolo jeho provozu není co řešit.

J. S.: Jak často jste kotel během topné sezóny čistili?
P. S.: V září jsme kotel začali používat a myslím, že koncem ledna jsme vymetli popel pod výměníkem a vysypali popelník. Topnou sezónu jsme skončili koncem května. Po sezóně jsme kotel vymetli a do další sezóny nás čeká jen rutinní prohlídka kotle od vás jako od výrobce.

J. S.: Kotel se tedy chová automaticky s minimální obsluhou, tak jak jsme před realizací slibovali?
P. S.: To mohu potvrdit. Dalším velkým benefitem je provoz naprosto bez pachové stopy a z komína při provozu lze pozorovat jen teplý vzduch.

J. S.: Jak kotel funguje při požadavku na teplo?
P. S.: Přál jsem si upravit startování kotle na čas. V prostoru chodby používám prostorový termostat, který je jako referenční. V zimě vím, že potřebuji mít na chodbě 18 stupňů a více. Pokud tomu tak je, v ostatních  výrobních prostorách firmy je teplo. V administrativní části firmy máme na radiátorech termohlavice a tak je v každé místnosti možné nastavit teplo samostatně. Kotel si také reguluje plynule výkon podle toho, jakou požadujeme pro jednotlivé topné větve teplotu vody. To se děje automaticky.

J. S.: Používáte také přístup k provozu kotle přes mobilním aplikaci?
P. S.: Během topné sezóny často. Mám rád přehled a tak na aplikaci v telefonu vidím celý provoz kotle a teploty stejně, jako je může vidět obsluha v kotelně. Pokud by došlo palivo a nebo se kotel zastavil např. z důvodu výpadku el. proudu, nebo cizího tělesa v palivu, aplikace mi to oznámí a věc bych mohl řešit okamžitě. To je dobré, pokud by se to stalo např. v době mrazů.

J. S.: Na závěr vám položím obvyklou otázku – jak jste spokojen s naším přístupem a komunikací s vámi?
P. S.: Od samého začátku, kdy jsme začali uvažovat o kotli MultiBio, probíhala komunikace s vámi jako výrobcem dle mých představ, jsem spokojený.

J. S.: Mohou vás zájemci o informace o chodu kotle kontaktovat?
P. S.: Není to žádný problém a je možné si se mnou domluvit termín a přijet k nám do Třemošné podívat se na provoz kotle. Můj tel. je 603 510 186 nebo můj e-mail je sedlacek@nabytek-sedlacek.cz.

J. S.: Děkuji vám za ochotu a čas, který jste rozhovoru věnoval.

Kontakt:

Petrojet Trade s.r.o.
U Koupaliště 2707
269 01 Rakovník
tel.: +420 777 700 096 – 97
e-mail: info@multibio.eu
www.multibio.eu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina