aktuality

Společnost ARBYD CZ realizovala vybavení prodejny Moser na Sardinii

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Výrobce luxusního křišťálu, sklárna Moser, a.s. je dlouholetým obchodním partnerem společnosti ARBYD CZ. Spolupracovali již na několika projektech, jako je vybavení muzea Moser, zařízení prodejen v Karlových Varech a v Praze. Jejich dalším společným počinem je vybavení prodejny Moser, a.s. na Sardinii.

„Celý prostor prodejní galerie je malý a proto bylo důležité vymyslet dispoziční řešení, jak na prodejní plochu vystavit co nejvíce výrobků a zároveň zachovat vzdušnost celého prostoru. Dále je tato realizace netradiční a unikátní v tom, že se jedná o sezónní prodejnu. Jak prodejna, tak i nábytek se po sezóně kompletně demontuje, uskladní a další rok opět namontuje,“ vysvětluje Martin Liška z firmy ARBYD CZ.

Vybavení prodejny se skládá z rohové sestavy, která je dělena na výstavní a úložnou část pro zboží. Pro výstavní část byly použity police z corianu bez viditelných podpěr, které by rušily výstavní prostor. Systém rozmístění polic umožňuje vystavit různě vysoké produkty a dát tak vyniknout různorodosti skla. Roh sestavy je využit pro projekci řemeslné výroby a prezentaci značky Moser a doplňuje tak jedinečnost atmosféry a výrobků. Vše pak svým tvarem sjednocuje prodejní pult.

Prodejní stěna je doplněna solitérními lakovanými stolky obsahujícími světelné dno, které vydrží i veliké zatížení a podtrhuje efektní pohled na vystavená díla. Stolky vyniknou zejména ve večerních hodinách, kdy život na Sardinii teprve začíná.

Byla také instalována směrově nastavitelná světla, která zvýrazňují designové detaily zboží a lze jimi vytvořit jedinečné efekty.

Požadavek na zakrytí stropu firma vyřešila pomocí zavěšených rámů s napínanou látkou, skrz níž prochází i lanka zavěšených světel.

„Realizace byla náročná i tím, že nebylo možné si prostory předem prohlédnout a zaměřit a návrh se vytvářel dle doručené fotodokumentace a rozměrů. Celá zakázka byla pod značným časovým tlakem a rovněž jsme museli zorganizovat montáž přímo na místě,“ doplňuje Martin Liška.

Foto: ARBYD CZ

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina