aktuality

Dvacáté šesté slavnosti dřeva ve Volarech

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

O víkendu 17. – 18.8.2019 se v jihočeských Volarech uskutečnily již 26. slavnosti dřeva. Letos poprvé pod taktovkou Kulturně informačního centra Volary pod vedením ředitele Jaroslava Pulkrábka.

V sobotu odpoledne proběhla tradiční soutěž O putovní dřevák. Po letech se před volarskou radnici vrátily čtyři týmy. Vedle domácích také zástupci partnerských měst Perlesreut, Walen ander Tratnach a Walern im Burgenland. Po řezání pilou, přenášení pyramidy a hodem na kuželky se dopracovali k poslední disciplíně, kterou bylo zatloukání hřebíků. Vítězem soutěže se stal Perlesreut, a tak se Putovní dřevák podruhé za sebou stěhuje do Bavorska. Stříbro patří domácím, bronz putuje do Walernu an der Tratnach a čtvrtí byli radní z Walernu im Burgenland.

Neděle patřila pochodu v dřevácích spojenému s opětovnou snahou pokořit rekord z roku 2010, kdy napočítali 263 účastníků v dřevácích. A letos se to konečně podařilo. Po osmi letech klapalo kolem volarského náměstí neuvěřitelných 310 majitelů dřeváků.

Nejmladší účastnicí pochodu byla třítýdenní slečna Markétka, nejvzdálenější účastník pan Miroslav přijel z ostrova Tenerife a nejstarší dámě paní Zdeňce bylo 88 let.

Zdroj: Prachatický deník

Foto: Stanislav Falář

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina