aktuality

Projektový deň drevostavieb

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Experimentálny študijný odbor Technik drevostavieb sa zmenil na riadny a začal byť žiadaným. Žiaci sa chcú pochváliť svojim záujmom a výsledkami štúdia. Na SOŠ drevárskej Zvolen sa uskutočnil v polovici júna už 3. ročník Projektového dňa drevostavieb.

Prváci prezentovali témy: Oliver Prenčuch „Typológia strešných konštrukcií“, Hana Baranová „Drevené kostoly na Slovensku“, Viktor Klimáček a Matej Bezák „Výroba drevostavieb s využitím CLT panelov“. Druháci sa nezapojili do prezentácií. Témy  prezentácií tretiakov: Tomáš Wilinger „Oblúková lávka do záhrady“, Jakub Daník „Záhradná chatka – technologické postupy výroby dielcov a montáže, statické prepočty“. Prezentácie štvrtákov: Šimon Panica „Energetické prezentovanie drevostavieb“, Markus Maruška „Realizácia prestrešenia vstupného schodiska ku kostolu v Starej Hute“ (pre zdravotnú indispozíciu žiaka, predniesla popis práce jeho triedna učiteľka Ing. Slávka Mošková).

Po prezentácii nasledovalo žiacke hlasovanie o najlepšiu predstavenú prácu. Cenu získala Hana Baranová, jediná žiačka celého študijného odboru na SOŠ drevárskej Zvolen. Štúdium Technik drevostavieb trvá 4 roky, absolventi získajú výučný list stolára a maturitné vysvedčenie.

 

Foto: Ceny za prezentácie odovzdal žiakom riaditeľ SOŠ drevárskej Zvolen Mgr. Pavel Laššák (vpravo), vedľa neho víťazka žiackeho hlasovania Hana Baranová

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina