aktuality

Ocenění Red Dot pro dveře SAPELI

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Společnost Sapeli vyvinula zásadní inovaci ve svém oboru – dveře bez kliky MUTEO. Tento nový produkt přináší novou uživatelskou zkušenost a má za cíl reprezentovat českého producenta také v zahraničí. Velký úspěch zaznamenal nejen na veletrhu BAU 2019 v Mnichově, ale i na mezinárodním poli inovací a designu.

Dveře MUTEO bodovaly v mezinárodní soutěži RED DOT AWARD 2019, kde získaly ocenění v kategorii produktový design. „Jedná se o první české dveře, jenž se mohou pochlubit tímto prestižním oceněním ve více než šedesátileté historii udělování Red Dot Award. Potvrzují se tím snahy značky Sapeli vyvíjet a inovovat svoje produkty a získávat tak náskok před konkurencí. Věříme, že tento velký úspěch v mezinárodní konkurenci nebude posledním oceněním,“ říká Petr Jíra, šéf vývoje Sapeli.

Jedná se o patentově chráněný systém, který je určený pro velmi náročné klienty. Systém MUTEO využívá speciální dveřní profil MUTEO Z a kombinuje ho s unikátním mechanismem MUTEO HF (handle free), který jako šperk zdobí hranu dveří. Tento koncept je plně mechanický, nevyužívá žádnou elektroniku ani čidla.

„MUTEO nejsou jen obyčejné dveře. Je to systém, který má svou hloubku, plasticitu, sošnost a eleganci. Díky němu lze v interiéru tvořit čisté, nerušené plochy, které jsou snem každého moderního architekta,“ komentuje Ing. Marek Sedlák, obchodní ředitel Sapeli a dodává: „Kromě toho si každý zákazník může vymyslet MUTEO přesně podle svých představ a vybírat z nepřeberného množství barevných a materiálových kombinací.“

Sapeli svěřilo vývoj a design novinky MUTEO designérské značce NOVAGUE, která se specializuje na průmyslový design založený na logice, inovaci a vysoké estetické kvalitě. „Od samého počátku jsem si pohrával s logikou a filozofií. Kriticky jsem si kladl otázky, co všechno dělá skutečně dveře dveřmi, zda jsou dveře bariéra mezi dvěma místnostmi. Jestli je nutné, aby měly kliku, jestli pohyb, kterým se otevírají, je vlastně přirozený … Abychom se pohnuli vpřed, museli jsme zkrátka zpochybnit všechno, co bylo doposud normální a zažité. Klíčovým okamžikem se stal bod, kdy jsem si uvědomil, že dveře jsou ve všech svých dnešních podobách a desénech povrchů pořád jen deskou. A to jsem chtěl změnit, tak se vyprofilovalo zadání,“ říká autor návrhu Petr Novague.

Zdroj: Sapeli

Dveře MUTEO získaly ocenění RED DOT AWARD 2019 v kategorii produktový design
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina