aktuality

Kotel na dřevotřísku MultiBio 400 PLCS ve výrobě nábytku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce
Společnost NÁBYTEK SEDLÁČEK s.r.o. z Třemošné u Plzně se zabývá zakázkovou výrobou nábytku a vybavení soukromých i veřejných interiérů od roku 1993. Disponují nejmodernější výrobní technologií a zaměstnávají více jak desítku kvalifikovaných pracovníků. Na podzim loňského roku, před novou topnou sezónou, vyměnili původní staré kotle na tuhá paliva za moderní kotel MultiBio 400 PLCS, který dokáže legálně spalovat dřevotřísku a zbytky z truhlářské výroby bez pachové stopy.

O zkušenostech s provozem nového kotle s majitelem firmy Petrem Sedláčkem hovoří Jindřich Sinkule ze společnosti Petrojet Trade.

JS: Pane Sedláčku, jaký materiál používáte převážně ve vaší výrobě?

PS:  Vyrábíme z dřevotřískových desek s malým podílem masivu.

JS: Pro vytápění výrobních prostor a kanceláří jste zvolil kotel, který splňuje podmínky pro legální spalování zbytků z vaší výroby. Řeknete prosím našim zákazníkům jak celý systém funguje.

PS: Přímo z výroby drtíme a odsáváme zbytky materiálu do násypky, která je umístěna v kotelně a zásobuje přímo kotel tímto materiálem.

JS: Z čeho se tedy skládají povinnosti obsluhy kotle?

PS: Kotel se chová zcela automaticky a teď zhruba po šesti měsících provozu mohu říci, že povinností obsluhy je pouze po zhruba třech až čtyřech měsících provozu kotel vyčistit. To zabralo asi hodinu času. A samozřejmě zajistit dostatek paliva pro provoz kotle.

JS: Jak kotel ovládáte vy a jak obsluha?

PS: Kotel může  ovládat jednak přímo obsluha v kotelně a nebo určená osoba dálkovým plnohodnotným přístupem přes mobilní aplikaci v telefonu. Kdykoliv mohu kotel ovládat a nebo se podívat na nastavení kotle, provozní teploty, nebo teploty v referenční místnosti. Spalování je řízeno lambda sondou. Pokud by kotel z nějakého důvodu vypnul, přijde mi mailová zpráva o tomto stavu. Zrovna v únoru byl výpadek elektřiny a tato situace nastala. Nebyl to žádný problém, po obnovení dodávky el. proudu obsluha kotel zapnula.

JS: Jak máte řešenou regulaci provozu a výkonu kotle?

PS: V praxi to mám tak, že kotel jsem si přál zapínat podle zvoleného času a jeho výkon jsem si přál mít automaticky nastavený tak, aby výstupní voda z kotle měla teplotu 60 až 65 °C. To jste mi splnili a pokud provoz bude vyžadovat toto nastavení změnit, tak spoléhám na to, že to opět vyřešíte.

JS: To jistě. V počátku, v prvním měsíci jsme řešili nastavení a přizpůsobení hořáku kotle vašemu palivu. Jak toto doladění po čase hodnotíte?

PS: Naše palivo vyžadovalo opravdu individuální přístup, protože obsahuje dominantní podíl materiálu z odsávání. Váš přístup jako firmy, která MultiBio vyrábí, hodnotím velice pozitivně, a to včetně komunikace s vámi jako výrobci kotle. Doladili jste vše tak, že dnes kolem provozu kotle nemusíme vůbec nic řešit.

JS: Provoz je tedy v praxi takový, jaký jste si představoval a jaký jsme vám slíbili?

PS: Ano. Ještě musím zmínit důležitý fakt, že z provozu kotle není naprosto žádná pachová stopa a nad výstupem z komína vychází jen horký vzduch. Každý, kdo bude mít o váš kotel zájem, má u nás otevřené dveře a může nás kontaktovat pro získání reference.

Slovenské zájemce o technologii MultiBio rádi přivítáme na výstavě AGROSALÓN NITRA ve dnech  26. až 30. 3. 2019 v naší venkovní i vnitřní expozici – pavilon M4.

Video reportáž z firmy NÁBYTEK SEDLÁČEK s.r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina