aktuality

IBD vyhlásil další ročník soutěže INTERIÉR ROKU

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Institut bytového designu (IBD) vyhlásil další (už čtvrtý) ročník soutěže Interiér roku 2018. Soutěžit mohou profesionální interiéry z České republiky i Slovenska, které byly dokončeny v průběhu roku 2018. Uzávěrka přihlášek je 20. 2. 2019.

O vítězích rozhoduje osmnáctičlenná mezinárodní porota, kterou opět vede prof. akad. arch. Jiří Pelcl dr.h.c., prorektor Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Členkou poroty je rovněž např. nová radní Magistrátu hl. města Prahy, produkční a režisérka Hana Třeštíková.

Výsledky budou slavnostně oznámeny na závěr mezinárodního kongresu o designu, bydlení a architektuře Living Forum v úterý 2. 4. 2019, a to již tradičně v pražském Centru současného umění DOX. Jeho téma je tentokrát Luxus a budoucnost versus štěstí.

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty, a to v sedmi kategoriích. Jejím cílem je popularizovat originální bydlení, stejně jako mimořádný design obchodů, veřejných prostor, hotelů nebo restaurací atp., a to zejména prostřednictvím masových médií.

Zásadním cílem soutěže Interiér roku je také motivovat designéry, architekty a tuzemské výrobce nábytku, ale rovněž stát se prostřednictvím erudovaného názoru odborné poroty jakýmsi inspiračním zdrojem pro širokou veřejnost.

Více informací na www.interierroku.cz.

Foto: Absolutní vítěz Interiér roku 2017 – Moderní dům ve tvaru srdce v Havlíčkově Brodě architektky Daniely Polubědovové

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina