technológie

Materiálové a technologické novinky

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem BRAZ technologie s.r.o., LEITZ-nástroje s.r.o., ADLER, Rudolf Ostermann GmbH, RENOLIT SE a EGGER CZ s.r.o.

CNC frézovací a vrtací stroj Vitap K2 920

Jedná se o jedinečný stroj typu „all-in-one“ (vše v jednom) s revolučními systémy DDT System a Bar Nesting®, které umožňují kompletní obrábění na 5 stranách dílce včetně řezání. K2 920 je automatický vyvrtávací stroj s průchozím vrtáním zespodu a automatickým návratem kusu k operátorovi a s pracovní plochou (osa Y) 920 mm.

Většina operací nevyžaduje žádné nastavení času využitím unikátního D-D-T (Double dynamic transport). Tento registrovaný systém se skládá ze dvou kleštin, které nepřetržitě drží mate­riál na místě během různých operací. Toto také umožňuje specializovaný software pro optimalizaci pracovních cyklů – jako nesting, ale s výhodou, že je možné vyvrtat vodorovné otvory bez nutnosti demontáže obrobku pro další operaci, což je hlavní nevýhoda u některých systémů nesting.

K2 920 dokáže formátovat dílce a vytvářet konstrukční otvory v horizontálním a vertikálním směru z jednoho pásu aglomerovaného materiálu. V standardní výbavě je osazený 9 vertikálními vrtacími vřeteny, 6 horizontálními vřeteny v osách X a Y, jednotkou pilového kotouče ø 100 mm pro funkci drážkování a samozřejmě výkonným 3,3kW frézovacím elektrovřetenem.

K2 920 je ideální řešení pro malé a střední firmy s omezeným rozpočtem a omezenou skladovací kapacitou, stejně jako pro velké společnosti, které potřebují snížit náklady typické pro velké CNC stroje. Díky malé velikosti můžete ušetřit cenný prostor ve vaší dílně a vytvořit lepší pracovní podmínky.

Výrobce: Vitap
Prodejce: Braz technologie, s.r.o.

 

LEITZ engineering – nová přidaná hodnota k nákupu nástrojů

LEITZ jako největší světový výrobce nástrojových systémů pro dřevozpracující průmysl si uvědomuje, že nové moderní nástroje přinesou konečným uživatelům své výhody jen tehdy, pokud se budou používat ve správných řezných podmínkách a jen pro aplikace na které jsou určeny. Z tohoto důvodu vytvořil Leitz dvě technologická centra v německém Oberkochenu a rakouském Riedau, do kterých můžou přicházet zákazníci v doprovodu svých lokálních Leitz technických poradců, aby společně prodiskutovali a navrhli řešení připravovaných projektů pro nástrojové osazení kompletních výrobních linek a strojních celků. Nejčastěji se jedná o přípravu výroby nových okenních a dveřních profilů nebo kompletní vybavení linky na opracování plošných nábytkových dílců. Vypracování projektu začíná přesnou definicí strojního zařízení a jeho parametrů. Velkou pomocí pro zákazníky jsou pracovní kontakty Leitz se všemi předními světovými výrobci strojů, takže na základě výrobního čísla nebo teprve čísla objednávky si Leitz dokáže tyto informace obstarat. Kromě jednotlivých výkresů nástrojů v elektronické formě Leitz vypracovává také tzv. technologické výkresy, které informují uživatele o množství jednotlivých operací, potřebných k výrobě zadané profilace. Velká pozornost je také věnována způsobu upnutí nástrojů. Leitz nabízí celou škálu od konvenčního upínání, hydro upínání až po dnes nejkvalitnější tepelné upínání nástrojových systémů. Moderní výrobní aplikace v dřevozpracujícím průmyslu stále více vyžadují nejenom předfrézovací a dokončovací operace, ale také splitování jednotlivých frézovacích úkonů. A právě tady má Leitz možnost prokázat své bohaté zkušenosti a navrhnout zákazníkovi vždy co nejefektivnější návrh jeho výroby s ohledem na její velikost a množství jednotlivých druhů produktů.

Výrobce: LEITZ GmbH
Distribuce v ČR a SR: LEITZ-nástroje s.r.o.

 

BLUEFIN PURE-CONCRETE – pravý stříkaný beton

Každý chce přizpůsobit plochy ve svém domě vlastnímu stylu a potřebám. To můžeme zajistit novým produktem Bluefin Pure-Concrete: skutečným betonem, který lze nastříkat. Charakteristická surová elegance se také odráží v označení odstínů: černý panter, železný slon, hnědý sokol, útesový žralok, sněžný leopard nebo bílý vlk – tyto odstíny učiní jedinečným každý kus nábytku!

Speciální vlastnosti

  • Autentický povrch betonu
  • Široká použitelnost, ideální pro kuchyň a obývací pokoje
  • Snadná aplikace
  • Vysoká elasticita díky vyztužení vlákny
  • Vysoká chemická odolnost

Výrobce: ADLER-Werk Lackfabrik Schwaz, Rakousko
Prodejce: ADLER Česko s.r.o. a ADLER Slovensko s.r.o.

 

Nové nábytkové hrany v žádané imitaci betonu

Ostermann nabízí bohatý výběr ABS hran s dekorem betonu. Díky rostoucí poptávce po hranách s povrchem v „Industriálním stylu“ byl tento už tak široký sortiment v poslední době znovu výrazně rozšířen.

Není beton jako beton. Podle požadovaných vlastností materiálu se liší beton svou jemností (podílem jemných částic) a tím pochopitelně i barvou. Struktura povrchu betonu je navíc závislá na povrchu licí formy a na dalším zpracování. A tak není divu, kolik různých povrchů a dekorů betonu se mezi výrobci najde. A aby dokázal Ostermann držet krok s touto pestrou nabídkou, dodává nyní už více než 20 různých ABS hran v imitaci betonu.

Novinka: ABS hrana Chicago Concrete světle šedá
Příkladem za všechny z celé té plejády novinek je nábytková hrana od Ostermanna ABS hrana Chicago Concrete světle šedá. Její vzor vytvořili odborníci z firmy Ostermann tak, aby ladil s povrchem EGGER F 186 ST9 Chicago Concrete světle šedý. Hrana je k dostání v šířkách 23, 33, 43 a 100 mm a v tloušťkách 1 a 2 mm. Zkrátka nepřijde ani ten, kdo má raději tmavší odstíny betonového povrchu, protože u nás pro něj máme uvedenou hranu ve stejných rozměrech i pro povrch Chicago Concrete tmavě šedý.

Mnoho dalších novinek
Díky hranám Loft Beton, Smooth Concrete a Smooth Concrete brown přicházejí na trh 3 další nové dekory imitující beton s povrchem miniperlička. Pro hladké nebo broušené betonové povrchy zařadil Ostermann do svého sortimentu hrany Dark Atelier, Light Atelier a Cemento Apolo. K dekorům imitujícím beton s reliéfem kamene ladí nové hrany Beton přírodní, Beton šedý Imitat, Beton antracit Imitat, Claystone šedý a Claystone bílý. Všechny hrany jsou k dostání v šířkách 23, 33, 43 a 100 mm a v tloušťkách 2 a/nebo 1 mm. Specialista na hrany na přání rád nařeže hrany 100 mm na jakoukoliv libovolnou šířku.

Hrany v libovolné délce od 1 metru
U nábytkových hran s trendovými dekory se vždy vyplatí objednávat po metrech. Lze se tak vyhnout nepotřebným zbytkům a ušetřit drahé náklady za skladování. Ten, kdo navíc nakupuje u Ostemanna online, nejenže hledanou hranu najde snadno a rychle, ale dostane i slevu ve výši 2 % na nákup přes e-shop. Zboží skladem objednané do 16 hodin odesíláme ještě ten samý den.

Výrobce: Rudolf Ostermann GmbH
Prodejce: Ostermann Česko spol. s r. o.

 

Vibration udělá váš interiér nevšedním

Aby měli zákazníci značky RENOLIT čas připravit se na nové barevné trendy a mít tak k dispozici produkty, které se budou zákazníkům líbit, připravuje pro ně firma každoročně službu Trendservis Colour Road. Ta vychází ze spolupráce firmy RENOLIT s předními designéry po celém světě a díky ní mají trendoví specialisté značky náskok při výběru nových odstínů pro všechny aplikační oblasti a výběrů možností jejich barevných aplikací v interiérech.

Letošní novinkou kolekce Colour Road 2018/19 je barva Vibration. Jedinečný tón fialové barvy se svůdnou připomínkou kreativity a mysticis­mu, je velmi sytý na površích a moderní ve svém ztvárnění. Vzhledem ke své tajemnosti je tento odstín často popisován jako záhadný a podněcující fantazii. Je to odstín nejpronikavějších myšlenek a nápadů. Historicky se jedná o barvu svrchovanosti a královské důstojnosti. Kdysi vzácný a drahý pigment má ale stále ještě vybraný rodokmen. Díky sloučení sebejisté rovnováhy modré a mohutné energie červené pulsuje Vibration Supermatt svěžestí a celkovou vitalitou. Fialová se objevuje u leteckých společností i na módních molech. Jednobarevné celky nabídnou unikátní estetický styl, zatímco jednotlivý kus vyjádří osobní sílu.

Můžete vstoupit do interiéru ozdobeného odstínem, který vás obklopí komfortem a novým stylovým významem. Od potahů ke zdem, od zdůraznění jednotlivých prvků až po nábytek – Vibration Supermatt ukáže všechny své kvality, aby byl vytvořen silný i mystifikující prostor. Vibration přináší zcela nové významy díky speciálním povrchům a materiálům. Barva a matný povrch vás navnadí, přinesou tajemnost náznaků a komplexnost na jakémkoli materiálu či výrobku. Vibration redefinuje modernost textilních materiálů, jako jsou samet nebo vlna, a předvádí zdrženlivou energii na materiálech, jako jsou kůže, kov a plast. Bez ohledu na materiál vytváří Vibration Supermatt moderní barevné rozhraní.

Výrobce: RENOLIT SE
Prodejce: RENOLIT Tábor s.r.o.

 

EGGER Služba přířezu na šířku

Využijte EGGER Službu přířezu hran na požadovanou šířku dle Vašich individuálních potřeb. Tato služba je k dispozici u všech dekorů hran dostupných v tloušť­kách 0,8 mm, 1 mm a 2 mm. V praxi to funguje tak, že roli o délce 75 m a šířce 100 mm nařežeme na požadované šířky. Počet řezů, ani šířky hran nemají vliv na cenu. Jedinou podmínkou je koupě celé role o délce 75 m a šířce 100 mm. Více informací ke „Službě přířezu na šířku“ najdete ZDE.

Poskytovatel služby: EGGER CZ s.r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina