aktuality

Pražský živnostník roku vyrábí houpací prkna

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Živnostníkem roku 2017 Hlavního města Prahy se stal Viktor Hrdina, výrobce originálních dřevěných hraček, které probouzí tvořivost a podporují správný tělesný rozvoj.

Viktor Hrdina přinesl na český trh hračku, která svou jednoduchostí nemá obdoby – houpací prkno. „Myslím si, že v dnešní době mají děti méně možností přirozeného pohybu, a tak se snažím pohyb netradičně podpořit,“ komentuje vítězný živnostník. Inspiraci našel za oceánem, v Evropě nikdo ohnutý kus dřeva nevyráběl. Zalíbila se mu jednoduchost a představa multifunkčnosti. Děti s prkny vymýšlejí daleko více aktivit, než by člověka vůbec napadlo. Navíc má blahodárné účinky na děti, o kterých všichni hlásali, že jsou neposedné. Nic nedokáže zastavit tu energii, když na veletrzích potkává spokojené rodiče.

„Každý z finalistů by si dnes zasloužil zvítězit. Vybrat toho nejlepšího bylo opravdu těžké. Vítězný živnostník má před sebou velkou budoucnost. V dnešní době vymyslet originální nápad není jednoduché a panu Hrdinovi se to povedlo,“ okomentoval volbu poroty jeden z jejích členů Zdeněk Větr z České spořitelny.

Jako vítěz krajského kola se stává zároveň celorepublikovým finalistou. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2017, Česká spořitelna Živnostník roku 2017 i Vodafone Odpovědná firma roku 2017 se uskuteční 6. prosince na pražském Žofíně.

Houpací prkno (foto: utukutu.cz)

Houpaci prkno

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina