aktuality

Výstava prací maturantů z Bosonoh

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Vystava Bosonohy 1mV Brně – Bosonohách, v centru volného času BOSA, byla 5. 5. 2016 v 15 hodin slavnostně zahájena již tradiční výstava.

Za přítomnosti hostů, rodičů, prarodičů, sourozenců, pedagogů školy a 18 žáků denní formy maturitního oboru uměleckořemeslné zpracování dřeva (zaměření na truhlářskou výrobu a zaměření na čalounickou a dekoratérskou výrobu) Střední školy stavebních řemesel Brno – Bosonohy, příspěvkové organizace, začala čtrnáctidenní výstava maturitních a ročníkových prací. Třídní učitelka, Ing. Irena Svobodová, připomněla čtyři uplynulé roky, v jejichž průběhu se z puberťáků stali mladé dámy a pánové – přesněji v této třídě jedna dáma a sedmnáct pánů.

Vystava Bosonohy 2mŽe ty čtyři roky nezaháleli, že byli pilní a učenliví, bylo patrno při prohlídce výstavy sestávající z kreseb a maleb a hlavně zajímavých truhlářských a čalounických výrobků. Inspirací byla jak díla známých architektů – křesla Jindřicha Halabaly a Josefa Hoffmanna, tak díla neznámých umělců z různých stylových období.

Vystava Bosonohy 3mI když každý výrobek byl zajímavý a jedinečný pro svého tvůrce a jeho blízké, kterým své dílo či díla hrdě předváděl, pozornost poutal zejména proměnlivý nábytek. Kromě polohovatelného křesla to byl hrací stolek (karetní) s oboustrannou výplní stolové desky, jedna s intarzií šachovnice, druhá čalouněná plstí pro karetní hry.

Autor: Ing. Helena Prokopová (foto: autorka)

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina