archív aktualít rok 2014

XYLEXPO 2014 se otevírá budoucnosti

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Xylexpo2012-1mS nebývalým optimismem a zároveň napjatým očekáváním vzhlíží organizátoři k letošnímu již 24. ročníku veletrhu pro dřevařský a nábytkářský průmysl XYLEXPO 2014, který proběhne tento týden od úterý 13. do soboty 17. května v Miláně.

Navzdory problémům a těžkostem, kterými si v posledních letech prošel, veletrh XYLEXPO pracuje dál intenzivně na tom, aby si udržel svoji pozici a získal zpět svoji dřívější vážnost, zatímco konkurenční výstava Technodomus, která se měla uskutečnit v Rimini v termínu 9. – 12. dubna, v tichosti zmizela z portfolia riminského výstaviště.

Ve třech halách milánského výstaviště na ploše větší než 27 000 m2 své produkty představí zhruba 440 vystavovatelů z 27 zemí. 123 z nich je ze zahraničí – s Německem na první pozici (51). Následuje Čína, Španělsko, Rakousko, Velká Británie, Česká republika a další.

Pozitivní signály jsou i na straně návštěvnické. Týden před zahájením byl počet zaregistrovaných návštěvníků o 30 % vyšší, než ve stejném termínu před dvěma lety.

Xylexpo2012-2Organizátoři letos nic neponechali na náhodě a více než kdy dříve vyvinuli maximální úsilí pro přilákání nových návštěvníků. Kromě zvýšené aktivity na sociálních sítí rozšířili také spolupráci s mezinárodní sítí (50 kanceláří po celém světě). Zaměřili se především na ekonomicky zajímavé destinace a ve spolupráci s italskou zahraniční obchodní agenturou ICE pozvali delegace z 10 zemí. Pro obchodníky z Argentiny, Brazílie, Kanady, Chile, Kazachstánu, Mexika, Polska, Ruska, Ukrajiny a Spojených států zorganizovali speciální setkání a jednání s vystavovateli.

„Nemůžeme popřít, že toto období nepatří k nejlepším a ti, kteří očekávali od letošního Xylexpa větší oživení, nemohou být spokojeni. Nicméně to nic nemění na faktu, že jsou tu signály většího optimismu, ačkoli mnoho značek, které tvořily historii italského průmyslu, jsou již mimo byznys,“ říká Luca Rossetti, tiskový mluvčí společnosti CEPRA, organizátora veletrhu.

Italský průmysl zahrnuje téměř 300 firem vyvíjejících a vyrábějících stroje a technologie pro zpracování dřeva a výrobu nábytku, 182 z nich je členy Acimall. Toto množství dále představuje 9000 zaměstnanců, obrat v roce 2013 více než 1,5 miliardy EUR (což je 17 % celkové světové produkce) s podílem exportu vyšším než 77 % v hodnotě více než 1,1 miliardy EUR.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina