archív aktualít rok 2014

Pro společnost MIAS OC byl loňský rok úspěšný

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

MIASSpolečnost MIAS OC z Krouny na Chrudimsku, zabývající se výrobou kancelářského nábytku, ukončila loňský rok úspěšně. Zaznamenala růst tržeb o 30 milionů Kč a zvýšení exportu na 30 % z celkového obratu. Informoval o tom Hradecký deník.

Mírné oživení pociťují podle deníku na tuzemském trhu a hlavně v Německu a na Slovensku, kam dodávali kancelářský nábytek pro Slovak Telekom nebo Vysokou školu ekonomie a managementu v Bratislavě.

Firma několik let budovala vazby v Německu, kde se jí loni podařilo stabilizovat síť obchodních zastoupení pokrývající celé teritorium a zajišťující i plný servis přímo u zákazníků.

Firma Mias OC v letošním roce získala z programu Inovace dotaci z EU na nákup nové technologie k výrobě akustických paravanů. „Je to investice za zhruba 10 miliónů korun a budeme vyrábět paravany ze speciální hmoty na bázi písku, které podstatně zvyšují akustický komfort ve společných kancelářských prostorách, kde mohou sloužit například jako předěl mezi počítačovými pracovišti nebo ve velkých call centrech,“ uvedl pro deník jednatel společnosti Aleš Sokolík.

MiasOC paravany


Společnost Mias OC díky oživení poptávky přijala 20 nových zaměstnanců a nyní zaměstnává 70 lidí. I pro letošní rok plánuje další růst tržeb, z loňských 130 by měly stoupnout na zhruba 150 milionů korun. V roce 2012 činily 104 miliony. Firma dlouhodobě zakončuje hospodářský výsledek v černých číslech.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina