archív aktualít rok 2012

Firmy mohou začít využívat „český kurzarbeit“

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

VzdelavaniMinisterstvo práce a sociálních věcí (MPSV) zveřejnilo manuál o projektu „Vzdělávejte se pro stabilitu!“ (tedy tzv. „kurzarbeit po česku“). Projekt je určen k udržení zaměstnanosti a posílení odborných znalostí zaměstnanců. Zaměstnavatelé ze všech krajů kromě Prahy mohou začít podávat žádosti na kontaktní pracoviště úřadů práce od pondělí 17. září.

Cílem projektu je podpořit udržení pracovních míst u těch zaměstnavatelů, kteří se v souvislosti s negativním vývojem ekonomiky v ČR nacházejí v přechodně obtížné hospodářské situaci a dočasně nejsou schopni svým zaměstnancům přidělovat práci ve sjednaném rozsahu.

Manuál je k dispozici na Portále MPSV. Popisuje jednotlivé kroky, které má žadatel podniknout jak před podáním žádosti, tak po jejím případném schválení.

Na webu budou uvedeny kontakty na krajské koordinátory, na něž se firmy mohou obracet s dotazy ohledně projektu. Nejedná se o pracovníky, kteří by se podíleli na procesu hodnocení žádostí.

Projekt potrvá až do 31. srpna 2015, vzdělávací aktivity musí být ukončeny do 30. června 2015. Realizuje ho MPSV prostřednictvím Úřadu práce ČR a financován je z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Zatím je na projekt vyčleněno 400 milionů Kč z OP LZZ, po vyhodnocení výsledků se předpokládá uvolnění dalších až 400 milionů Kč.

Více informací o projektu je na webu MPSV zde.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina